Symantec: "Antivirus je mrtav"

Koliko su zapravo hakeri uspeli da nadjačaju antivirus programe? Čini se toliko ozbiljno da je Symantec, koji je u osnovi izmislio komercijalni antivirus, odlučio da napusti ovaj koncept.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Utorak, 06.05.2014.

13:40

Default images

„Antivirus je mrtav“, izjavio je jedan od potpredsednika kompanije Brajan Daj u intervjuu za Wall Street Journal.

„Više ne posmatramo antivirus kao nešto što će nam donositi novac i to na bilo koji način," tvrdi on.

Symantecov novi pristup, objašnjava Daj, biće pretpostavljanje da hakeri mogu, i hoće, da slome bilo koju antivirusnu zaštitu i fokusiranje na smanjenje štete kada to učine.

Kompanija će stvoriti poseban tim za akciju koji će biti na raspolaganju svima koji su hakovani, specijalne izveštaje o specifičnim pretnjama koji će biti dostupni za kupovinu i tehnologiju za otkrivanje naprednog malwarea u mrežama.

Rivali već imaju slične programe, a Symantec se nada da će ova promena, makar i zakasnela, uspeti da zaustavi pad prihoda.

Foto: Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: