Gejts više nije predsednik Microsofta

Gejts napušta poziciju predsednika Microsofta nakon što je kompanija odabrala novog izvršnog direktora – Satju Nadelu.

Tehnopolis

Izvor: The Verge

Utorak, 04.02.2014.

16:17

Default images

Bil Gejts će nakon napuštanja svoje trenutne pozicije preuzeti znatno veću ulogu unutar kompanije u vidu tehnološkog savetnika novog izvršnog direktora.

„Uzbuđen sam zbog toga što je Nadela tražio da se dodatno aktiviram i vremenom povećam vreme koje ću posvećivati kompaniji. Imaću trećinu svog vremena da se posvetim sastancima sa proizvodnim grupama i biće zabavno definisati naredne proizvode radeći sa Nadelom“, izjavio je Gejts.

Iako je Gejts redovno naglašavao da svoje vreme radije želi da troši na svoju fondaciju i filantropske projekte, Nadela je zahtevao njegovu pomoć po dolasku na svoju novu poziciju.

Gejts tvrdi da Nadela ima pravu istoriju potrebnu da se Microsoft vodi napred u pravcu mobilnih i cloud tehnologija.

Gejtsa će naslediti Džon Tompson koji se bordu direktora Microsofta pridružio 2012. godine a pre toga je služio kao izvršni direktor kompanije Symatec.

Ova smena rukovodstva dolazi u kritičnom trenutku za Microsoft a čini se da su i Nadela i Gejts toga svesni.

Industrija personalnih računara polako posustaje i sada je potrebno da Microsoft ostvari veći uspeh na polju mobilnih i cloud tehnologija.

Satja Nadela je novi izvršni direktor Microsofta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: