IE10: Povratak u devedesete

Microsoft je odlučio da početak nove godine i kampanju za nov brauzer obeleži korakom unazad. Novi spot „Child of the 90s” prati odrastanje Generacije Y.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 25.01.2013.

11:42

Default images

„Mislili smo da je trenutak da podstaknemo neke od vas koji nisu dugo razmišljali o Internet Exploreru da krenu na jedno putovanje u prošlost”, napisao je Rodžer Kaprioti, direktor marketinga u IR na svom blogu.

Od svog debitovanja 1995. Internet Explorer je najpopularniji pretraživač na svetu, ali dobija sve veću konkurenciju u vidu Mozillinog Firefoxa, Appleovog Safarija i Googleovog Chromea. Microsoft se nada da će sa IE10 bivše korisnike ponovo primamiti u svoj svet.

U novoj reklami su neke od najpoznatijih igračaka, hrane, tehnoloških uređaja, igara i mode 90-ih.

„Porasli ste. I mi smo”, zaključuje se na kraju.

IE10 je stigao na tržište zajedno sa Windows 8 u septembru, a test verzija za Windows 7 debitovala je u novembru. Osveženi brauzer nudi, kako kompanija kaže, sasvim novo iskustvo zajedno sa touch-first pretraživanjem, full-screen UI i poboljšanjima na polju bezbednosti i performansi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: