Strategija E‑uprave

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i Udruženje informatičke delatnosti Privredne komore Srbije organizovali Okrugli sto na temu Javne rasprave o Strategiji razvoja E‑uprave u Republici Srbiji od 2009. do 2013. godine.

Izvor: Personal magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2009.

17:12

Default images

Okrugli sto je održan u prostorijama Privredne komore Srbije 07.07.2009. godine sa početkom u 11 časova. S ovim u vezi, Ministarstvo je napravilo sledeći raspored aktivnosti: Dana 30.06.2009. godine Ministarstvo je na svom sajtu objavilo nacrt Strategije i Akcionog plana, dana 07.07.2009. godine održan je Okrugli sto u prostorijama Privredne komore Srbije, a 17.07.2009. godine je kraj rasprave.

Javna rasprava je pokrenuta u cilju pribavljanja mišljenja stručne i šire javnosti o nacrtu Strategije i Akcionog plana za razvoj E‑uprave u Republici Srbiji od 2009. do 2013. godine.

Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informaciono društvo je istakao da elektronska uprava omogućava efikasniji rad organa i imaoca javnih ovlašćenja u funkciji vršenja vlasti, ekonomskog rasta i smanjenja tereta administracije i da je ukupan nivo razvijenosti IKT tehnologija u Srbiji nizak zbog nerazvijene računarske mreže, nerazvijenog službenog evidentiranja u elektronskom obliku kao jezgra neophodnog za razvoj E‑uprave, nedovoljne standardizacije i koordinacije razvoja informativnih sistema u organima vlasti kao i zbog nedostatka stručnih kadrova. Naglasio je da Strategija i Akcioni plan treba do 2013. godine sve te barijere da prevaziđu i omoguće brzo i efikasno poslovanje elektronske uprave u Srbiji.

Jelena Jovanović, sekretar Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Srbije je istakla da slaba infrastruktura otežava brži razvoj E uprave, a mali interes preduzeća i kompanija potiče od skromne ponude proizvoda koji bi “pogurali” razvoj E‑uprave.

Republički geodetski zavod je aktivno učestvovao i u periodu izrade nacrta Strategije i dostavljanjem svojih mišljenja i komentara uticao i na sadržaj Strategije i Akcionog plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: