Google je ovog čoveka postavio da vodi skoro sve

Googleov Sundar Pičaj, koji je već zadužen za nadgledanje Androida i Chromea, uskoro će dobiti još obaveza i dužnosti.

Tehnopolis

Izvor: Recode

Subota, 25.10.2014.

17:50

Default images

Sudeći po sajtu Recode, izvršni direktor Googlea Leri Pejdž poslao je dokument zaposlenima u kom otkriva da će Pičaj od sada voditi skoro svaki veliki proizvodni tim u kompaniji.

To uključuje maps, Google+, commerse, istraživanje, kao i oglase i infrastrukturu.

Stariji menadžer tako će sada izveštavati Pičaja o napredku a ne Pejdža.

S obzirom na to da je YouTube praktično sektor za sebe, Pičaj neće posredovati u komunikaciji između izvrše direktorke YouTubea Suzan Vojicki i Lerija Pejdža, već će ona direktno odgovarati vrhovnom šefu Googlea.

Pejdž će nastaviti da se brine o poslu i operacijama u kompaniji, ali će mu ove promene dozvoliti da se fokusira na „veliku sliku“, sudeći po izveštaju.

Googleov ko-osnivač se u poslednje vreme navodno osećao zarobljenim usled brojnih dužnosti koje je obavljao, ali će sada imati slobodu da se fokusira na nove proizvode, ili postojeće ako oseti potrebu za time.

U svakom slučaju, ovo je veliko unapređenje za Pičaja, koji je u Googleu od 2004. godine, ali njegova zvanična titula neće još biti promenjena kako bioslikavala nove dužnosti.

Međutim, pored Pejdža i Sergeja Brina, Pičaj je sada treća najuticajnija osoba u kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: