Istina ili mit: Redovnim šišanjem kosu podstičemo da raste?

Ideja da se redovnim šišanjem kosa podstiče na rast nije tačna, bez obzira da li se kosa šiša redovno ili sasvim retko, folikule proizvode istu količini vlasi.

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Utorak, 02.12.2014.

12:50

Default images

Ako govorimo o puštanju kose, onda možemo govoriti o činjenici da bez obzira na to što kosa raste ujednačenim tempom, oni koji se redovno šišaju imaće u ukupnom skoru dužu kosu- a evo i zašto:

Neredovno šišanje čini da se krajevi kose isušuju i cvetaju što ih čini poroznim i neravnim. Što je duži period između dva šišanja procentualno je i veća količina suvih i grubih krajeva. Ovakvi krajevi se mrse između sebe ali i za zdrave delove kose, koje se zatim, kada se kosa raščešljava bespotrebno češljevima i četkama mehanički oštećuju. Ovo daje efekat povećanog isušivanja kose pa je konačni rezultat duža, ali loša kosa koje će morati da se ošiša, dok se kod redovno šišane kose ovo ne dešava.

Zaključak je da sa redovnim šišanjem na duži vremenski preiod dobija duža kosa.

Miloš Fijatović
frizerski salon “Fijatović”

Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: