Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 30.01.2016.

11:11

Prevc, Prevc, Kranjec – dominacija Slovenaca

Slovenački ski skakači ostvarili su trostruki trijumf na prvim skokovima u japanskom Saporou u okviru Svetskog kupa, a pobedu je odneo Peter Prevc.

Izvor: JT

Autor: JT

Prevc, Prevc, Kranjec – dominacija Slovenaca
Getty Images

Peter je do osme pobede ove sezone, a 14. u karijeri, došao ukupnim skorom od 299 bodova, zahvaljujući skokovima od 131,5 i 136,5 metara.

Drugo mesto zauzeo je mlađi od braće Prevc Domen, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Robert Kranjec.

Stariji Prevc je u potpunosti dominirao tokom prvog dana zvaničnog takmičenja, pošto je imao najbolje skokove u obe runde. Posle prvih skokova, Kranjec je bio taj koji je pratio vodećeg u generalnom plasmanu, dok je mlađi Prevc bio treći. Potom je usledio sjajan skok od 134,5 metra 16-godišnjeg Slovenca, dok je njegov sunarodnik bio za tri metra ‘kraći’ i to je odlučilo njihovu borbu za preostala mesta na podijumu.

Najbolju trojicu sledio je miljenik domaće publike Norijaki Kasai, ispred sunarodnika Daikija Itoa i još jednog Slovenca Anžea Lanišeka. Čeh Roman Kudelka je bio sedmi, ispred Takua Takeučija iz Japana, a prvu desetoricu kompletirali su nemački skakaši Štefan Laje i Zeverin Frojnd.

Stariji od braće Prevc na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 1.184 bodova, ispred Frojnda sa 805, a takmičenje se nastavlja u nedelju novim skokovima u japanskom ski centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

33 d

U fokusu

Vidi sve