Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 20.01.2011.

22:30

Krel za B92: Želim pobedu u Kicbilu

Spust u Kicbilu predstavlja pravi izazov za sve skijaše, a posebno Austrijance, a to u razgovoru za B92 tvrdi i Austrijanac Klaus Krel.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Krel na legendarni Štrajf dolazi u odličnoj formi, posle pobede na prošlonedeljnom spustu u švajcarskom Vengenu i razumljivo očekuje dobar plasman.

„Nadam se dobrom izdanju na Štrajfu. Verujem da mogu do pobede, a ako ne onda bar do podijuma i to mi je cilj. Videćemo, na treningu smo se upoznali sa Štrajfom, ali će mnogo zavisiti od vremenskih uslova u subotu“, rekao je Krel.

Krel ističe i šta bi za njega značila pobeda u Kicbilu.

Za mene, kao austrijskog skijaša, to je najveći događaj sezone. Trke na Štrajfu su fantastične, ljudi dolaze u velikom broju da navijaju za nas i njihova podrška nam mnogo znači. Svi znaju da kada skijaš pobedi u Kicbilu to znači da je jedan od najboljih, a ja želim upravo to“, rekao je Klaus Krel za B92.

Posle četiri trke u spustu u ovogodišnjem Svetskom kupu Krel zauzima treće mesto u borbi za mali Kristalni globus u toj disciplini sa 190 bodova, a ispred su samo njegov sunarodnik Mihael Valhofer sa 269 bodova i Švajcarac Silvan Curbrigen, koji je sakupio 250.

U petak se u Kicbilu vozi superveleslalom, dok je spust zakazan za subotu, a slalom za subotu, dok će pobednika kombinacije odrediti kombinovana vremena obe trke koje su na programu tokom oba dana vikenda.

Kompletan eksluzivni intervju sa Klausom Krelom moći ćete da pročitate narednih dana samo na sajtu B92...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

38 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu