Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 20.01.2011.

21:10

Gruger operisan, stanje stabilno

Austrijski skijaš Hans Gruger operisan je u Univerzitetskoj klinici u Insbruku i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Višečasovna operacija je, prema rečima neurohirurškog tima u Insbruku, protekla dobro i Gruger je prebačen na intenzivnu negu gde će provesti noć.

Više informacija o njegovom stanju biće poznato u četvrtak, ali je portparol austrijskog tima rekao da njegov život više u opasnosti.

Gruger je doživeo težak pad tokom treninga u spustu pred takmičenje Svetskog kupa u Kicbilu. Pošto je izgubio kontrolu samo 30 sekundi posle starta u delu Mausefale Austrijanac je posle prvog udarca o tle izgubio svest, a potom je padao više od 30 metara. Posle brze intervencije lekara na stazi Gruger je odmah prebačen u Kicbil gde su mu konstatovan potres mozga i teške povrede glave, koje su zahtevale hitnu operaciju, i grudnog koša.

U dosadašnjem delu karijere Gruger je ostvario četiri pobede u Svetsko kupu, po dve u superveleslalomu i spustu, a poslednju još pre skoro četiri godine. Njegovu karijeru su obeležile i brojne povrede, a samo dan pre nesreće na legendarnom Štrajfu u razgovoru za B92 je istakao da mu je ove sezone jedini cilj da izbori mesto u timu Austrije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Garmiš-Partenkirhenu...

Legendarni Štrajf je inače poznat po teškim padovima, od kojih se pre Grugerovog, poslednji desio 2009. godine Švajcarcu Danijelu Albrehtu prilikom poslednjeg skoka na stazi, u delu pod nazivom Cilsporung, takođe na treningu. Albreht je zbog zadobijenih povreda stavljen u veštački izazvanu komu u kojoj je proveo tri nedelje, a u Svetski kup se vratio u decembru prošle godine.

Zvanično takmičenje u Kicbilu počinje u petak superveleslalomom, nastavlja se u subotu, za kada je zakazan spust, dok je u nedelju na programu slalom, koji se uz subotnju trku boduje i za kombinaciju. B92 će biti tamo tako da možete da očekujete ekskluzivne informacije sa legendarne trke...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

38 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu