Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 28.01.2011.

21:18

Šajber se uspešno oporavlja

Austijski skijaš Mario Šajber uspešno se oporavlja posle pada tokom treninga u spustu pred takmičenje Svetskog kupa u francuskom Šamoniju.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Šajber je u padu doživeo prelome ključne kosti i nosa, ali je izbegao ozbiljnije povrede glave, i odmah je prebačen u bolnicu na detaljnije preglede.

Doktor austrijskog tima Martin Gruber u petak je rekao da je Šajber bez komplikacija proveo prvu noć u bolnici, a da će u njoj morati da provede bar još jednu noć.

Osećam se dobro. Umoran sam i iscrpljen, ali, srećom, ne osećam nikakav bol. Najvažnije je da se oporavim i tada će se sve vratiti u normal”, rekao je Šajber.

Odluka da će Šajber lečenje moći da nastavi u Austriji trebalo bi da bude doneta u subotu.

Pored Šajbera, tokom treninga u Šamoniju u četvrtak je pad imao i Kanađanin Rajan Sempl, koji je pretrpeo povrede kolena.

Samo nedelju dana pre Šajbera, teške povrede tokom treninga spusta u austrijskom Kicbilu doživeo je njegov sunarodnik Hans Gruger, koji je u padu doživeo teške povrede glave i grudnog koša. Gruger je odmah operisan i još uvek se nalazi u stanju veštački izazvane kome, ali su lekari u Univerzitetskoj klinici u Insbruku u utorak počeli da mu smanjuju doze lekova i tako započeli process buđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

82 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu