Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 08.11.2013.

11:57

Plušenko se vratio na led

Olimpijski šampion u umetničkom klizanju iz Torina 2006. Rus Jevgenij Plušenko vratio se na led na Volvo kupu u Rigi prvi put od januara ove godine.

Izvor:

Autor:

Default images

Slavni ruski klizač je pokazao da je u vrhunskoj formi, zaradivši 82,34 bodova, ispred zemljaka Aleksandra Petrova (73,77) i Žana Buša (71,78).

Plušenko se nije takmičio od prvenstva Evrope u Zagrebu januara ove godine, kada je zbog povrede bio prinuđen da se povuče, nakon što je zauzeo šesto mesto u kratkom programu.

Trostruki svetski šampion, aktuelni olimpijski vicešampion i sedmostruki evropski prvak letos se podvrgao operaciji leđa, kako bi mogao da konkuriše za jedno od odličja na ZOI u Sočiju.

"Bio sam nervozan pošto sam se takmičio posle skoro deset meseci pauze. Uvek je teško vratiti se na led, naročito posle jedne ovako teške operacije", rekao je Plušenko.

On je dodao da i dalje, zbog problema sa leđima, ne može besprekorno da izvede neke elemente.

"Važno je da ne osećam bol, što me je mučilo pre operacije", rekao je Plušenko.

On je naglasio da mu je takmičenje u Rigi "iako malo, veoma važno za početak puta ka glavnom cilju - četvrtim Olimpijskim igrama".

Plušenko je ranije ove godine rekao da će ucestvovati na Gran pri takmičenju u Moskvi, od 22. do 24. novembra, a moguće je da kliza i na ruskom šampionatu i prvenstvu Evrope, koje je na programu pred Igre u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

34 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu