Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 06.05.2010.

10:04

Suspendovan dvojac iz Vankuvera

Dvojici osvajača olimpijskih medalja u brzom klizanju zabranjeno je da se takmiče u naredne tri godine zbog učestvovanja u skandalu sa nameštanjem trka.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mediji u Južnoj Koreji su izvestili da su suspendovani Li Jung Su i Kvak Jon Gi, koji su optuženi da su nameštali rezultate trka u martovskim nadmetanjima kojima je u Južnoj Koreji odlučeno ko će tu azijsku zemlju predstavljati na Svetskom prvenstvu u Sofiji. Kvak i Li sada imaju sedam dana da podnesu žalbu na kaznu.

Li je na Olimpijskim igrama u Vankuveru početkom ove godine bio najbolji u trkama na 1.000 i 1.500 metara.

Kvak je osvojio srebrnu olimpijsku medalju u štafeti na 5.000 metara, dok se na Svetskom prvenstvu u Sofiji okitio i zlatom u trci na 1.500 metara. Li je odustao od nastupa u toj disciplini zbog navodne povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve