Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.07.2017.

14:47

Federer: Imam teži žreb od Đokovića, igra mi se sa njim

Švajcarski teniser Rodžer Federer kaže da je prošlo dosta vremena otkako je poslednji put igrao sa Novakom Đokovićem, ali se osvrnuo i na žreb njih dvojice.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Federer: Imam teži žreb od Đokovića, igra mi se sa njim
Getty images

Federer je takođe rekao da će Rafael Nadal najverovatnije proći u finale Vimbldona.

"Voleo bih da igram protiv njega (Đokovića), prošlo je već neko vreme kako nismo igrali", rekao je Federer za SRF Sport. Ako Švajcarac prođe Grigora Dimitrova, u narednom meču ga čeka bolji iz duela Miloša Raonića i Aleksandra Zvereva.

S druge strane, Đoković sa kojim bi Švajcarac mogao da se susretne u polufinalu, igra protiv Adrijana Manarina, posle koga bi eventualno mogao na boljeg iz duela Dominika Tima i Tomaša Berdiha.

Federer misli da će Raonić izaći kao pobednik, mada priznaje da u njegovom timu više naginju ka pobedi Zvereva. On je prokomentarisao i drugi deo žreba u kome su Nadal i Mari.

"Kako Rafa igra, čudilo bi me da Mari dođe do finala. Mislim da Rafa hoće", kaže Rodžer kome se ne dopada ideja koučinga, o čemu je bilo reči prethodnih dana.

"Meni je 'kul' to što si u tenisu nekako svoj na terenu. Nema svako iste mogućnosti za koučing, pa nisam siguran koliko bi to bilo od koristi. Ali, znate, može biti interesantno za neke ljude da vide kako to izgleda", kaže Federer.

Inače, Đoković i Federer su odigrali 45 mečeva jedan protiv drugog, ali poslednji važniji meč pre godinu i po dana u Melburnu. Srpski igrač je tada posle deset godina rivalstva poveo u pobedama protiv Švajcarca sa 23 prema 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu