Nova vest
Tenis

Subota, 11.07.2015.

15:16

Navratilova i Blejk: Stahovski je homofob

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski uzburkao je tenisku javnost svojim komentarima o homoseksualcima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Stahovski je izjavio da je „svaka druga teniserka“ lezbijka, ali da među prvih 100 najboljih igrača nema gejeva.

„Na WTA turu skoro svaka druga devojka je lezbijka. Možete li to zamisliti – polovina teniserki. Sigurno neću dati ćerki da igra tenis“, rekao je Stahovski.

Komentar na ovakvu izjavu Ukrajinca imao je predsednik i izvršni direktor WTA Stejsi Alaster.

„Tužno je misliti da u ovo vreme postoje ljudi tako uskih shvatanja koji podrugljivo govore o devojkama na osnovu njihove seksualne orjentacije. To je tužan odraž zastarelog razmišljanja i ja sam ponosan na sve igračice na WTA koje imaju savremena razmišljanja da su u 21. veku svi jednaki“, rekao je Alaster.

Bivši američki teniser Džejms Blejk takođe je oštro kritikovao Stahovskog.

„Kao bivši ATP igrač i otac dve neverovatne ćerkice, bio bih oduševljen ukoliko bi krenule koracima inspirativne Martine Navratilove i Bili Džin King. Komentari Stahovskog su bezobrazni i stoje u suprotnosti sa onim što me je tenis učio. I da, Stahovski se zavarava ako misli da nema homoseksualaca među prvih 100. Nadam se da će bilo koji igrač, u ili van prvih 100, biti podržan ako odluči da prizna da je gej“, rekao je Blejk.

Niz reakcija zaokružila je Navratilova koja je osamdesetih godina priznala da je lezbijka.

„Sergej, da li si to stvarno rekao? Da ne želiš da ti ćerka igra tenis jer će možda postati lezbijka? Tako je prevedeno“, napisala je ona na ’Tviteru’ dodavši da je njegov komentar homofobičan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu