Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.07.2015.

18:47

Đoković i Anderson nastavljaju u utorak!

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Kevina Andersona prekinut je zbog mraka na startu 5. seta i biće nastavljen u utorak u 14h.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski teniser izgubio je prva dva seta u taj-brejku, ali je naredna dva dobio sa 6:1, 6:4 i izjednačio je na 2-2.

Ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebacili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon.

Novak je imao šanse i u prva dva seta, ali je bio previše letargičan, pa je Anderson stigao do kapitalne prednosti. Srpski teniser je međutim igrao sve bolje u nastavku i uspeo je da izjednači na 2-2 u setovima.

Tekstualni prenos meča:

Đoković je svojim servisom otvorio meč i bio veoma siguran na startu – viner, servis viner i dva asa bili su dovoljni za prvi gem. Već u drugom se izborio za brejk šansu, posle sjajnih riterna i jednog neverovatnog poena u kojem je nekoliko puta vraćao smečeve Andersona. Ipak, Južnoafrikanac je dobro odigrao na mreži, a potom i odservirao za 1:1.

Prvi problemi javili su se u trećem gemu, kada je Novak napravio nekoliko grešaka i posle jedne iz forhenda poklonio rivalu dve vezane šanse za brejk. Prvu je spasao agresivnom igrom i volejem na mreži, dok je kod druge imao mnogo sreće jer je loptica pala na samu liniju. Posle dva nova servisa bilo je 2:1 za Đokovića.

U narednih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja – obojica igrača sigurno su servirala, pa je Anderson izjednačio na 3:3.

Sledećih šest gemova nije donelo brejk, iako su oba igrača imali poluprilike, pa se posle nešto više od 40 minuta igre otišlo u taj brejk – 6:6.

Posle razmene mini brejkova na startu 13. gema igrači su bili sigurni sve do rezultata 6:6. Đoković je pre toga odservirao servis viner, ali je onda usledila dupla greška za set loptu Andersona. Kevin je iskoristio pogodivši as za 1-0.

I početkom drugog seta nastavili su se problemi za Đokovića koji nikako nije mogao da se izbori sa servisima Južnoafrikanca. Anderson je u četvrtom gemu posle nekoliko sjajnih poena stigao do dve vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u vođstvo od 3:1.

U sledećem gemu Novak je vratio brejk, sačekao je svoju priliku i grešku Andersona i smanjio na 3:2. I pored vraćenog brejka, Novak je bio daleko od svoje najboplje igre. Delovao je nezadovoljno na terenu, a u 12. gemu Anderson je stigao do dve odvojene brejk i set lopte. Novak je obe spasao dobrim servisima i izborio se za taj-brejk.

Videlo se da je srpski teniser nezadovoljan i ponašanjem publike koja je slavila svaku njegovu grešku i poen Andersona. Od tog trenutka Đoković je zaigrao mnogo bolje, poveo je sa 4:0 u taj-brejku, ali se Andeerson vratio i izjednačio je na 5:5 sjajnim volejom. Đoković je dobio sledeći poen i stigao je do set lopte, ali usledila su dva servisa Andersona - 7:6. Srpski teniser u 14. poenu je popustio i Anderson je dobio i drugi set.

U trećem setu stvari su napokon došle na svoje mesto. Đoković je već u drugom gemu napravio brejk, a u nastavku seta je dominantnom igrom smanjio na 2:1. U šestom gemu napravio je novi brejk, a onda je lako odservirao za 6:1.

Početkom četvrtog seta viđena je velika borba, Novak je teško dobio uvodni servis gem, a u trećem gemu je napravio još jedan brejk. Anderson je prvu brejk šansu spasao, ali kod druge je Đoković odigrao sjajan ritern - 2:1.

U nastavku seta nije bilo uzbuđenja. Đoković je igrao sve bolje, lako je zadržao svoje servise i izborio je peti set. Ipak, odlučujući set biće odigran u utorak zbog mraka u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

310 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d