Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.07.2015.

09:13

I posle Gale Leon žena vodi španske tenisere

Osvajačica Vimbldona iz 1994. godine Končita Martines biće imenovana za vršioca dužnosti selektora španskog Dejvis kup tima, prenose španski mediji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Martinesova će na mestu selektora zameniti Galu Leon, koja je dobila otkaz posle nesuglasica sa najboljim španskim teniserima.

Legendarna španska teniserka je već selektorka Fed kupa svoje zemlje, a njeno imenovanje i za selektora tenisera trebalo bi da bude zvanično u toku dana.

Kada je postavljena za selektora tima Španije, Leonova je postala prva žena koja je preuzela tu funkciju u istoriji Dejvis kupa. Međutim, u međuvremenu je došlo do otpora samih igrača, al ii rasprava o polnoj ravnopravnosti.

Rafael Nadal je tako optužio Leonovu za potpirivanje lažne debate o seksizmu, pošto je njegov stric i trener rekao da bi na mesto selektora trebalo da dođe neko ko ima iskustva u muškom tenisu.

Leonovoj je otkaz uručen u petak, kada je novi predsednik Španske teniske federacije Fernando Fernandes-Ladreda Agire preuzeo tu funkciju, s ciljem da se umire protesti igrača.

Španija posle Vimbldona igra sa Rusijom za mesto u baražu za popunu Svetske grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve