Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2015.

12:49

Hjuit: Voleo bih protiv Đokovića...

Australijski teniser Lejton Hjuit priznao je da bi voleo da igra protiv Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu, ali da ga je Nieminen u tome sprečio.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Popularni Rasti poražen je u prvom kolu Vimbldona, a to mu je ujedno bio i poslednji meč na turniru na kojem je osvojio titulu 2002. godine.

Nekada prvi teniser sveta, odigrao je u ponedeljak poslednji profesionalni meč na najvažnijem turniru na svetu, pošto je najavio povlačenje posle Australijan opena 2016.

„Voleo bih da igram u sledećoj rundi protiv Novaka Đokovića, ali Jarko je jak protivnik“, rekao je Hjuit kojeg je Finac sprečio da se u drugom kolu sastane sa Novakom.

Poražen je posle maratona sa 6:3, 3:6, 6:4, 0:6 i 11:9 posle četiri sata velike borbe. Svoju veliku karijeru na Vimbldonu Hjuit završava sa 41 pobedom i 16 poraza.

„Pokušate da iscedite iz sebe poslednji atom snage u ovakvim mečevima. Nikada mi ne bi palo na pamet da je sledeći servis ili gem poslednji koji ću odservirati na turniru. Svakako je čudan osećaj“, dodao je Hjuit.

Opširnije o legendarnom Australijancu pročitajte u našoj rubrici Heroj dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve