Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2015.

16:35

Kako je to biti majka na WTA turu?

Ruska teniserka Jevgenija Rodina sledeća je protivnica Jelene Janković na Vimbldonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: B92/Saša Ozmo

Trenutno je 101. na svetu, ali najpoznatija je po tome što jedna od tri aktivne igračice na WTA turu koje imaju decu. Preostale dve su Tatjana Marija i Katerina Bondarenko.

"Razgovarale smo nekoliki puta o tome, ne previše jer nemamo vremena, ali interesantno je da sve tri imamo ćerke“, kaže 26-godišnja Rodina, koja se široko nasmejala kada smo spomenuli o čemu želimo da razgovaramo.

U februaru 2011. godine Jevgenija je bila 74. na svetu, posle toga je zatrudnela, a profesionalnom tenisu vratila se pre dve godine. Njena Ana sada ima dve godine i osam meseci, a čestu razdvojenost nije lako podneti.

“Nekada putujem sa njom, ali ne toliko – ako moji u porodici imaju vremena, oni je čuvaju kod kuće. Ako ne mogu, onda putuje sa nama. Mnogo mi nedostaje kada sam na putovanjima, ali razgovaramo svakog dana preko Skajpa. Teško je, ali za sada je tako“, kaže Rodina, koju smo ’uhvatili’ posle treninga.

U četvrtak Rodinu čeka susret sa našom Jelenom Janković, od koje je do sada izgubila oba meča – 2010. u Čarlstonu sa 6:3, 6:1 i 2011. godine u Lincu sa 6:4, 6:2.

“Znam šta me očekuje. Naravno, biće teško, ali daću sve od sebe, pa ćemo videti“, zaključila je stidljiva Rodina kratki razgovor za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu