Nova vest
Tenis

Petak, 02.07.2010.

20:07

Rafa: "Teško i čudno sa Berdihom"

Prvi teniser sveta Rafael Nadal bio je presrećan posle pobede nad Endijem Marijem u tri seta u polufinalu Vimbldona.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

„Hvala, ovo je bio odličan meč za mene, da biste pobedili Endija morate da pružite maksimum. Bila je ovo za mene velika pobeda“, kratko je prokomentarisao Nadal novi plasman u finale Vimbldona. Španac je rekao i da sada ne oseća pritisak pred velike mečeve. „Ne znam, dao sam sve od sebe, igrao sam ove godine mnogo mečeva na šljaci i pobedio. Mirniji sam nego obično kada su u pitanju važni mečevi".

Nadal je dodao i da je šokiran što u finalu neće igrati protiv šestostrukog šampiona Rodžera Federera.

„Uvek je Rodžer bio tu, sedam godina. To je neverovatno, a sada igram protiv potpuno drugačijeg igrača, Tomaša Berdiha i čudno mi je. Biće to zanimljiv meč. Berdih ima moćan servis, hrabar je i igra odlično sa osnovne linije“, kazao je sedmostruki osvajač Gren slema.

Dvadesetčetvorogodišnji teniser pohvalio je i igru svog protivnika iz polufinala Endija Marija.

„Endiju sam se posle meča izvinio i poželeo mu mnogo sreće u nastavku sezone. On je imao dosta pehova ove sezone, ali je u pitanju vrhunski igrač i veoma brzo će i osvojiti Gren slem. Endi je igrao pred domaćiom publikom, to je velika stvar. On je divna osoba i želim mu sve najbolje", zaključio je Nadal, kome će ovo biti četvrto finale na terenima Ol Inglend Kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu