Nova vest
Tenis

Subota, 26.06.2010.

19:41

Nadal dobio Pečnera posle maratona

Prvi reket sveta Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona posle velike borbe i pobede nad Nemcem Filipom Pečnerom u pet setova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je, kao i u drugom kolu, gubio sa 2:1 u setovima, ali je ponovo uspeo da preokrene i dobije meč sa 6:4, 4:6, 6:7, 6:2 i 6:3. Duel Nadala i Pečnera bio je veoma zanimljiv po mnogo čemu, a tokom petog seta glavni sudija Sedrik Murije je čak opomenuo Nadala zbog savetovanja sa stricem Tonijem.

Takođe, oba tenisera su tokom duela koji je trajao 224 minuta u nekoliko navrata zbog raznoraznih povreda i istegnuća tražili medicinski tajm-aut.

Pečner je ovogodišnji Vimbldon odigrao herojski pošto je pre meča sa Nadalom u prva dva kola takođe igrao iscrpljujuće mečeve u pet setova.

Nemac je svoju priliku propustio na startu petog seta kada je došao do druge brejk lopte na celom meču. Nakon što je prethodnu ujedno i set loptu iskoristio u desetom gemu drugog seta, drugu nije, pa je Nadal ipak zasluženo došao do pobede.

Španac je ključni brejk u odlučujućem periodu napravio u osmon gemu, a nakon toga je rutinski odservirao za pobedu. Tokom meča Pečner je igrao sjajno u najvažnijim poenima o čemu svedoči i podatak da je spasao 10 od 14 brejk lopti.

Na kraju je ipak presudio suv kvalitet i Nadal je prošao u 1/8 finala gde ga čeka pomalo zaboravljeni Pol-Anri Matije. Francuz je do duela sa Nadalom stigao pobedom nad Tijemom de Bakerom u meču koji su obeležili taj-brejkovi – 7:6, 7:6, 6:7 i 6:4.

Plasman u osminu finala u subotu još su obezbedili Žo-Vilfred Conga pobedom nad Tobiasom Kamkeom (6:1, 6:4, 7:6), šesti nosilac Robin Soderling koji je u tri seta slavio protiv Tomaša Belučija (6:4, 6:2, 7:5), ali i Žilijen Beneto koji je posle četiri seta pobedio Fabija Fonjinija (6:4, 6:1, 4:6, 6:3).

Izuzetno zanimljiv duel odigrali su Španac David Ferer i Francuz Žeremi Šardi. Ferer je dobio prva dva seta, Šardi je zatim izjednačio na 2:2 i poveo sa 3:0 u petom, ali je Španac uspeo da se digne ’iz pepela’, dobije peti set i trijumfuje sa 7:5, 6:3, 4:6, 3:6 i 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu