Tenis 23

Subota, 26.06.2010.

19:41

Nadal dobio Pečnera posle maratona

Prvi reket sveta Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona posle velike borbe i pobede nad Nemcem Filipom Pečnerom u pet setova.

Nadal dobio Peènera posle maratona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Delmat

pre 13 godina

Halo, moram priznat da sam bio sokiran Nadalovom postupku protiv Pecnera, velika bahatnost.Meni vec odavno ide ono odugovlacenje izmedju servisa na zivce i malo koji sudac se osudi to sankcionirat, takav postup je jednostavno nesportski i neregularan! A jos jedna rijec uvezi Noleta, pa on je za meni sta se tice ponasanja mozda najveci gospodin na turu!Samo kad si sa nasih prostora automatski imas stembilj da si nekulturan(barem na zapadu)! Sta mi isto cudi je cinenjica da mnogi Srbi ovde Noleta tako pljuju, ja neznam sta bi poneki htjeli da on svaki grend slem dobije? Pa i ostali igraju tenis, a on je vec dosada mnogo ostvario. Ja nekad imam osjecaj da ja kao Hrvat vise za Noleta navijam nego mnogi Srbi! Pozdrav svim fanovima tenisa!

e pa ja sam

pre 13 godina

Zasto niko ne komentarise Rodikovo namestanje i cesanje one stvari? Decko se pre svakog servisa pomirise ispod pazuha! To nikome ne smeta, smeta vam samo sto Rafa izvlaci sorc iz zadnjice, ali razumem vas, ipak je on RAFA, jedan jedini i najbolji!

mirsad

pre 13 godina

Veliki sam fan Rafin i ovdje sam imao dosta kritika ne slazuci se sa igrom Noleta i hvaleci Rafinu.Sad mogu reci da je Nole napredovao na psihickom i fizickom planu i da je na 85 posto od Rafine igre,ranije,po meni bio jedva iznad 75 posto.definitifno ono cega sam se najvise plasio dogodilo seRafino tijelo ne moze da izdrzi intezitet kojim on igra.Rafa igra maximalno i bori se i trci do granica koje mu tijelo dozvoljava,takav pristup mecevima ga je kostao prosle sezone.Z Wimbledon nisam siguran ali za RG sam siguran da bi bio njegov,ali sta je tu je.Ove god se dobro nosio do polovine sezone i odlicno izneo dio sezone gdje se igralo na sljaci,medjutim sad su ponovo poceli problemi sa koljenima i zuljevima a tek ide sezona betona,podloga na kojoj njegovo tijelo najvise ispasta.Nadam se da ce Ppobijediti Soderlinga jer mu je to najveci protivnik prije finala i teniser koji ga je mnogo zaduzio a i omalovazavao.Vamos Rafa!!!!

Garo Željković

pre 13 godina

Niko od komentatora sada ne komentariše potpunu Nadalovu zavisnost od svoje rodbine u loži. A kada je Murije OPRAVDANO opomenuo Nadala zbog preteranog domundjavanja sa amidža Tonijem (do sada se svi pravili gluvi i slepi), šta je uradio Nadal? Prećutao? Kontrolisao svoje ponašanje i mirno prešao preko opomene? Ili je upro prstom u Murijea i namrgodjeno mu rešetao “izvinjenje” na španskom. Znate Novaku, Jeleni, Tipsi redovno da odmorališete poneku naivnu psovku upućenu sebi samima i svojoj igri “kao neprihvatljivo i nečuveno”, a sada se pravite mutavi. Ide se dotle, da se čak tvrdi da je Murije nekorektan i da se to radi na svakom turniru. Pa radi se, ali se i opominju, a pojedini evo, prvi put do sada.

Goga

pre 13 godina

Ama..možete da ga mrzite i zavidite :D..i da,šta je tu čudno ako izgubi od nekoga ko je "prespavao"pola sezone?Nešto se ne sećam da je u vreme veličina kakvi su Sampras,Agasi i sl.neko vezao RG i Vimbldon,za njih je to bilo nemoguće i veliko iznenađenje kad je Nadal to čudo izveo 2008g.(Fed.2009g.)..mislite o tome malo a sa tom glupom hemijom ste taako dosadni,blagi bože!Ponavljam,teško je povezati ova dva GS tako daa..neće biti iznenađenje ako ga neki "bombarder"skine,to je normalno..zato ne penite ako se to desi..što se bodrenja tiče,pogledajte malo druge a pauze između dve serve-pa to je Rafa!Ako vam je dosadno prebacite na npr.Congu i završena priča..pozdrav

exrafafan

pre 13 godina

Nemojte pisati hvalospeve Rafinoj finoci. Dovoljno sam ih sam napisao davnih godina kada se Rafa tek pojavio na svetskoj teniskoj sceni. On pobedjuje protivnika psiholoskim oruzjem. Ne bih ih bas nazvao uzvisenim :-D

Jednorog68

pre 13 godina

Bez želje da bilo koga napadam ili branim, pitam NEKE od vas jedno: pošto je i Pečner tražio MTO, da li je time TAKOĐE NARUŠIO ritam Nadalove igre?

Da vas ne gnjavim, biću zadovoljna odgovorom: DA ili NE.
Ne morate obrazlagati svoj odgoor.

Unapred hvala.

Svrbijanac

pre 13 godina

Rafa nikada ne gubi osim kada je povredjen. ;) - klasicna prica svakog Nadalovog fana. Sto se mene tice ovo je bilo stvarno previse. Vrlo neprofesionalno. Steta sto Pecner nije malo iskusniji i stabilniji psihicki pa da kazni i ovu "mind game" Nadala i njegovog ujka Tonija. Sto je jos gore - nije prvi put. Rafael ne gubi sa stilom i dostojanstvom.

Bojan

pre 13 godina

@bojan
A koji objektivniji kriterij za medical time???? Ako igrač kaže da ga boli,šta tu sudac ili neko drugi može? Šta bi trebali imati magnetsku rezonancu na terenu????? A šta se tiče samog meča,Nadal je bio apsolutno bolji. U idućih 5 mečeva na travi,svaki put će biti 3-0 za Rafu. Njemac se izvlačio vrhunskim servisima. O tome najbolje govori podatak da je Nadal imao 14 break lopti(iskoristio 4), a Njemac svega 2( 1 iskoristio).Njemac je klasični server koji je pukom slučajnišću dobio ova dva seta. Što se tiče Nadala,mislim da je trebao da preskoči Kvins kao što je napravio i Soderling koji ovdje igra odlično i izgleda jako odmorno.
(KOŽETA, 27. jun 2010 01:13)
verovatno si u pravu da ne postoji neki objektivan kriterijum kojim bi se moglo proceniti da li igrač blefira ili ne. Ali moraš priznati da je ono juče bilo smešno očigledno da je MTO tražen da bi se Pečner izbacio iz ritma. Uspešan taktički potez, ali i prljav.
Rafa nije bio bolji u prva tri seta, već je Pečner sjajno igrao bitne poene i pobeđivao. Nešto se ne sećam da su kao pozitivnu stvar predstavljali Federerovih neiskorištenih 17 BP protiv Nadala u finalu RG 2007. Što više BP spasiš, to pokazuje koliko si stabilan psihički.

ceca

pre 13 godina

Pitanje je sta je Toni govorio. Ako ga je samo bodrio, to je potpuno ok. "Vamos" i sl. nije problem, ali saveti u vezi igre jesu. Henin se, npr, sa trenerom dogovarala pogledom, nema reci, ali postoje tajni signali.
Treba proveriti na snimcima sta je Toni vikao. Ja ga cesto vidim da tapse rukama i vice "Vamos"-sto je potpuno normalno, a za ostalo ne znam. Inace, za sve trenere koji osim bodrenja (vamos, hajde, come on i sl.) bilo sta drugo signaliziraju, treba uvesti kaznu zabrane prisustvovanja na par narednih meceva i problem resen.Postoji supervizor meca, kome ce se Rafa zaliti i koji je mogao cuti dovikivanja iz Rafine loze, pa neka presudi.

ajkula

pre 13 godina

Šteta što Pečner nije,još malo,izdržao.Ono istezanje šorca,znate već kod koga i iz čega,je već pomalo gnusno i stvarno smješno-kakav šampion!?Bori se Rafa i stiže što se stići neda.Svaka čast za to.Ali po starom običaju,čim mu loše krene,nešto ga zaboli!!!???E,to nije fer.
A,ti "Kožeta",po običaju,ostani cijeli dan na netu i ukucavaj nam -nepreporučeno!

KOŽETA

pre 13 godina

@bojan
A koji objektivniji kriterij za medical time???? Ako igrač kaže da ga boli,šta tu sudac ili neko drugi može? Šta bi trebali imati magnetsku rezonancu na terenu????? A šta se tiče samog meča,Nadal je bio apsolutno bolji. U idućih 5 mečeva na travi,svaki put će biti 3-0 za Rafu. Njemac se izvlačio vrhunskim servisima. O tome najbolje govori podatak da je Nadal imao 14 break lopti(iskoristio 4), a Njemac svega 2( 1 iskoristio).Njemac je klasični server koji je pukom slučajnišću dobio ova dva seta. Što se tiče Nadala,mislim da je trebao da preskoči Kvins kao što je napravio i Soderling koji ovdje igra odlično i izgleda jako odmorno.

ja

pre 13 godina

Na osnovu cega bi bilo koji sudija mogao da opomene bilo kog trenera?
Treneri su na mecevima obicna publika, kao i svako drugi.
Teniseri su jedini akteri meca i jedini koji mogu dobijati opomene.
Mislim da Nadal sasvim opravdano dobija te opomene, jer konstantno izmedju 2 servisa pravi pauze i po minut vremena. Medjutim Nadalu se cesto gleda kros prste i zbog toga i zbog drugih stvari.
Evo na primer Hanesku je dobio kaznu zato sto je predao mec u petom setu, jer se kao nije dovoljno trudio.
Na isti nacin je i Nadal predao mec na US Openu pa nije dobio nikakvu kaznu.
Nadal je i previse povlasten kod svih sudija i opomene dobija kada bas pretera ili kada sudija ima hrabrosti za tako nesto.
Nadam se da ce folirant Rafa ispasti u narednom kolu.

kajzer soze

pre 13 godina

Oduvace ga Soderling u 1/4 finalu,ne moze mu nista na travi.Navijam da osvoji Federer,ali ako ne osvoji on,nadam se da ce Robin,zasluzio je zbog igre.

nikol dž.femija

pre 13 godina

KONAČNO da neko opomene Nadala i strica mu. Konačno.

Red je bio već više. PRVI IGRAČ SVETA, toliko gren slem titula, ALI ONAJ STRIC NIKADA USTA NE ZATVARA, ali baš nikada, STALNO MU DOBACUJE, ŠAPUĆE, stalno ga bodri tako da to ovaj čuje, ČAK i KADA NE POMERA USTA, ali ona su otvorena, ON PRIČA, i nikada do sada nije bio pošteno opomenut, nikada, i bravo za sudiju.ZA ODUGOVLAČENJE PRI SERVIRANJU nikada nije kažnjen oduzimanjem poena, a trebalo bi, čak je retko i opominjan.

Kada se samo setim kako je prozivana Jelenina mama na Australija openu, ni za šta, pre neku godinu, ili kako prozivaju Noleta, pa kako se na njega redovno žale, kada protiv njega igraju, Čilić i Karlović, kojem se sada nešto zahvaljuje zbog neke pesme,a ne žale se na Nadala, e pa red je bio da vidimo kako to fer plej Rafa reaguje....i videsmo.

ŠTO SE POBEDE TIČE, čestitke, i bilo bi dobro da su naši a i ostali gledali. KAKO JE POBEDIO? Pa po običaju, kao i Federer, a naš Nole nikako da to ukapira i primeni, SAMO STRPLJENJEM, ČEKAJUĆI DA SE ONAJ DRUGI umori i "pukne", a tada su greške neminovne,što dovodi do još novih grešaka, pa protivniku bude dosta svega. Naravno, Nadal ne gubi veru, niti pokazuje protivniku pravo stanje stvari, dobro glumi kada mu ni do čega nije,pogleda unezvereno strica /kao Enan Rodrigeza/ a onda kriza prođe i Rafa ode dalje...

Stefan

pre 13 godina

Dok oba protivnika igraju na prirodnu snagu, agilnost i sposobnos rezultat je jedan. Posle treceg seta kada proradi hemija, rezultati se menjaju. Mislite o tome. Vrhunski sport je vrhunski biznis gde se okrece veliki novac. A gde god je veliki novac u igri tu je i sve ostalno.....

Bojan

pre 13 godina

Težak i zanimljiv meč. U plejadi onih koji se uspinju u zrelijim godinama ili tek stasavaju je, videli smo, i Pečner.
Nadal ne igra kao na šljaci, ali, uz sve probleme, pobeđuje.
Inače, ovogodišnji Wimbldon, bar meni, za klasu je slabiji nego raniji i ja zaista ne bih mogla da izdvojim nikoga ko nije imao makar u jednom meču problem ili igrao atipično u odnosu na očekivano.

Sedrik Murije je nekorektan. Neka opomene Tonija. Ili neka ne opominje nikoga, jer to za šta je opomenuo Rafu radi se na svakom turniru i niko nije bez "putera na glavi".

Mislim da će naredna sedmica doneti pregršt uzbudljivih mečeva, a, iskreno, uopšte ne mogu da pretpostavim ko je favorit. Liči da svi imaju približno iste šanse.
(Jednorog68, 26. jun 2010 22:15)

ja sam stekao suprotan utisak. Ok, tačno je da Nadal i Federer idu teže nego obično, ali primetno je da su ostali bolji i ambiciozniji, valjda su nanjušili svoju šansu u padu forme Federera i po završetku sezone šljake, tako da sada nema dominantnih igrača koji gaze do titule.
Za sada je samo Soderling od bolji igrača ostavio sjajan utisak, iza njega Nole poslednjim mečom, a tu su kao i uvek u vrhu Mari, Nadal i Federer.

Ne mislim da je sudija nekorektan. Realno Nadal svakim svojim servisom pravi time-violation, što ipak nije fer prema ostalim igračima. Konstantno kršeći to pravilo može eventualno nekog sudiju da iznervira pa ga proziva za stvari za koje neke druge igrače ne bi. Mada neki drugi bivši velikani konstantno ukazuju na ovaj problem sa Nadalom.

Inače ovaj meč je pokazao koliko Nadal ima problema sa kolenom. Traženje MTO čisto za izbacivanje protivnika iz ritma nije baš fair-play i kvari imidž fer igrača na pres konferencijama gde izgleda sasvim mirno i solidno analizira svoju igru i igru protivnika.

Mislim da bi trebao da se uvede neki objektivniji kriterijum za pozivanje MTO, ako si ga tražio mora da bude iz nekog razumnog razloga, a ne kao bole me kolena a da zatim prvi naredni poen izgledaš kao da nikad problema sa njim nisi imao.

Jednorog68

pre 13 godina

Težak i zanimljiv meč. U plejadi onih koji se uspinju u zrelijim godinama ili tek stasavaju je, videli smo, i Pečner.
Nadal ne igra kao na šljaci, ali, uz sve probleme, pobeđuje.
Inače, ovogodišnji Wimbldon, bar meni, za klasu je slabiji nego raniji i ja zaista ne bih mogla da izdvojim nikoga ko nije imao makar u jednom meču problem ili igrao atipično u odnosu na očekivano.

Sedrik Murije je nekorektan. Neka opomene Tonija. Ili neka ne opominje nikoga, jer to za šta je opomenuo Rafu radi se na svakom turniru i niko nije bez "putera na glavi".

Mislim da će naredna sedmica doneti pregršt uzbudljivih mečeva, a, iskreno, uopšte ne mogu da pretpostavim ko je favorit. Liči da svi imaju približno iste šanse.

Is-tra!!!

pre 13 godina

Ovo traženje medicinske pomoći kad god je u krizi je već
pomalo previše - pa čak ako je i od jednog Rafe.
Da to učini Nole....... bilo bi komentara!

Elvis

pre 13 godina

Zapamtio sam Mekenroja,Lendla, Edberga, Bekera,Čanga, Agasija, Samprasa, Ivaniševića al Rafael je dosada neviđen borac.
Onakva hladnoća na 2:1 za Nijemca svojstvena je samo velikim...

Is-tra!!!

pre 13 godina

Ovo traženje medicinske pomoći kad god je u krizi je već
pomalo previše - pa čak ako je i od jednog Rafe.
Da to učini Nole....... bilo bi komentara!

ja

pre 13 godina

Na osnovu cega bi bilo koji sudija mogao da opomene bilo kog trenera?
Treneri su na mecevima obicna publika, kao i svako drugi.
Teniseri su jedini akteri meca i jedini koji mogu dobijati opomene.
Mislim da Nadal sasvim opravdano dobija te opomene, jer konstantno izmedju 2 servisa pravi pauze i po minut vremena. Medjutim Nadalu se cesto gleda kros prste i zbog toga i zbog drugih stvari.
Evo na primer Hanesku je dobio kaznu zato sto je predao mec u petom setu, jer se kao nije dovoljno trudio.
Na isti nacin je i Nadal predao mec na US Openu pa nije dobio nikakvu kaznu.
Nadal je i previse povlasten kod svih sudija i opomene dobija kada bas pretera ili kada sudija ima hrabrosti za tako nesto.
Nadam se da ce folirant Rafa ispasti u narednom kolu.

Elvis

pre 13 godina

Zapamtio sam Mekenroja,Lendla, Edberga, Bekera,Čanga, Agasija, Samprasa, Ivaniševića al Rafael je dosada neviđen borac.
Onakva hladnoća na 2:1 za Nijemca svojstvena je samo velikim...

ajkula

pre 13 godina

Šteta što Pečner nije,još malo,izdržao.Ono istezanje šorca,znate već kod koga i iz čega,je već pomalo gnusno i stvarno smješno-kakav šampion!?Bori se Rafa i stiže što se stići neda.Svaka čast za to.Ali po starom običaju,čim mu loše krene,nešto ga zaboli!!!???E,to nije fer.
A,ti "Kožeta",po običaju,ostani cijeli dan na netu i ukucavaj nam -nepreporučeno!

KOŽETA

pre 13 godina

@bojan
A koji objektivniji kriterij za medical time???? Ako igrač kaže da ga boli,šta tu sudac ili neko drugi može? Šta bi trebali imati magnetsku rezonancu na terenu????? A šta se tiče samog meča,Nadal je bio apsolutno bolji. U idućih 5 mečeva na travi,svaki put će biti 3-0 za Rafu. Njemac se izvlačio vrhunskim servisima. O tome najbolje govori podatak da je Nadal imao 14 break lopti(iskoristio 4), a Njemac svega 2( 1 iskoristio).Njemac je klasični server koji je pukom slučajnišću dobio ova dva seta. Što se tiče Nadala,mislim da je trebao da preskoči Kvins kao što je napravio i Soderling koji ovdje igra odlično i izgleda jako odmorno.

Jednorog68

pre 13 godina

Težak i zanimljiv meč. U plejadi onih koji se uspinju u zrelijim godinama ili tek stasavaju je, videli smo, i Pečner.
Nadal ne igra kao na šljaci, ali, uz sve probleme, pobeđuje.
Inače, ovogodišnji Wimbldon, bar meni, za klasu je slabiji nego raniji i ja zaista ne bih mogla da izdvojim nikoga ko nije imao makar u jednom meču problem ili igrao atipično u odnosu na očekivano.

Sedrik Murije je nekorektan. Neka opomene Tonija. Ili neka ne opominje nikoga, jer to za šta je opomenuo Rafu radi se na svakom turniru i niko nije bez "putera na glavi".

Mislim da će naredna sedmica doneti pregršt uzbudljivih mečeva, a, iskreno, uopšte ne mogu da pretpostavim ko je favorit. Liči da svi imaju približno iste šanse.

Bojan

pre 13 godina

Težak i zanimljiv meč. U plejadi onih koji se uspinju u zrelijim godinama ili tek stasavaju je, videli smo, i Pečner.
Nadal ne igra kao na šljaci, ali, uz sve probleme, pobeđuje.
Inače, ovogodišnji Wimbldon, bar meni, za klasu je slabiji nego raniji i ja zaista ne bih mogla da izdvojim nikoga ko nije imao makar u jednom meču problem ili igrao atipično u odnosu na očekivano.

Sedrik Murije je nekorektan. Neka opomene Tonija. Ili neka ne opominje nikoga, jer to za šta je opomenuo Rafu radi se na svakom turniru i niko nije bez "putera na glavi".

Mislim da će naredna sedmica doneti pregršt uzbudljivih mečeva, a, iskreno, uopšte ne mogu da pretpostavim ko je favorit. Liči da svi imaju približno iste šanse.
(Jednorog68, 26. jun 2010 22:15)

ja sam stekao suprotan utisak. Ok, tačno je da Nadal i Federer idu teže nego obično, ali primetno je da su ostali bolji i ambiciozniji, valjda su nanjušili svoju šansu u padu forme Federera i po završetku sezone šljake, tako da sada nema dominantnih igrača koji gaze do titule.
Za sada je samo Soderling od bolji igrača ostavio sjajan utisak, iza njega Nole poslednjim mečom, a tu su kao i uvek u vrhu Mari, Nadal i Federer.

Ne mislim da je sudija nekorektan. Realno Nadal svakim svojim servisom pravi time-violation, što ipak nije fer prema ostalim igračima. Konstantno kršeći to pravilo može eventualno nekog sudiju da iznervira pa ga proziva za stvari za koje neke druge igrače ne bi. Mada neki drugi bivši velikani konstantno ukazuju na ovaj problem sa Nadalom.

Inače ovaj meč je pokazao koliko Nadal ima problema sa kolenom. Traženje MTO čisto za izbacivanje protivnika iz ritma nije baš fair-play i kvari imidž fer igrača na pres konferencijama gde izgleda sasvim mirno i solidno analizira svoju igru i igru protivnika.

Mislim da bi trebao da se uvede neki objektivniji kriterijum za pozivanje MTO, ako si ga tražio mora da bude iz nekog razumnog razloga, a ne kao bole me kolena a da zatim prvi naredni poen izgledaš kao da nikad problema sa njim nisi imao.

nikol dž.femija

pre 13 godina

KONAČNO da neko opomene Nadala i strica mu. Konačno.

Red je bio već više. PRVI IGRAČ SVETA, toliko gren slem titula, ALI ONAJ STRIC NIKADA USTA NE ZATVARA, ali baš nikada, STALNO MU DOBACUJE, ŠAPUĆE, stalno ga bodri tako da to ovaj čuje, ČAK i KADA NE POMERA USTA, ali ona su otvorena, ON PRIČA, i nikada do sada nije bio pošteno opomenut, nikada, i bravo za sudiju.ZA ODUGOVLAČENJE PRI SERVIRANJU nikada nije kažnjen oduzimanjem poena, a trebalo bi, čak je retko i opominjan.

Kada se samo setim kako je prozivana Jelenina mama na Australija openu, ni za šta, pre neku godinu, ili kako prozivaju Noleta, pa kako se na njega redovno žale, kada protiv njega igraju, Čilić i Karlović, kojem se sada nešto zahvaljuje zbog neke pesme,a ne žale se na Nadala, e pa red je bio da vidimo kako to fer plej Rafa reaguje....i videsmo.

ŠTO SE POBEDE TIČE, čestitke, i bilo bi dobro da su naši a i ostali gledali. KAKO JE POBEDIO? Pa po običaju, kao i Federer, a naš Nole nikako da to ukapira i primeni, SAMO STRPLJENJEM, ČEKAJUĆI DA SE ONAJ DRUGI umori i "pukne", a tada su greške neminovne,što dovodi do još novih grešaka, pa protivniku bude dosta svega. Naravno, Nadal ne gubi veru, niti pokazuje protivniku pravo stanje stvari, dobro glumi kada mu ni do čega nije,pogleda unezvereno strica /kao Enan Rodrigeza/ a onda kriza prođe i Rafa ode dalje...

Jednorog68

pre 13 godina

Bez želje da bilo koga napadam ili branim, pitam NEKE od vas jedno: pošto je i Pečner tražio MTO, da li je time TAKOĐE NARUŠIO ritam Nadalove igre?

Da vas ne gnjavim, biću zadovoljna odgovorom: DA ili NE.
Ne morate obrazlagati svoj odgoor.

Unapred hvala.

Svrbijanac

pre 13 godina

Rafa nikada ne gubi osim kada je povredjen. ;) - klasicna prica svakog Nadalovog fana. Sto se mene tice ovo je bilo stvarno previse. Vrlo neprofesionalno. Steta sto Pecner nije malo iskusniji i stabilniji psihicki pa da kazni i ovu "mind game" Nadala i njegovog ujka Tonija. Sto je jos gore - nije prvi put. Rafael ne gubi sa stilom i dostojanstvom.

Goga

pre 13 godina

Ama..možete da ga mrzite i zavidite :D..i da,šta je tu čudno ako izgubi od nekoga ko je "prespavao"pola sezone?Nešto se ne sećam da je u vreme veličina kakvi su Sampras,Agasi i sl.neko vezao RG i Vimbldon,za njih je to bilo nemoguće i veliko iznenađenje kad je Nadal to čudo izveo 2008g.(Fed.2009g.)..mislite o tome malo a sa tom glupom hemijom ste taako dosadni,blagi bože!Ponavljam,teško je povezati ova dva GS tako daa..neće biti iznenađenje ako ga neki "bombarder"skine,to je normalno..zato ne penite ako se to desi..što se bodrenja tiče,pogledajte malo druge a pauze između dve serve-pa to je Rafa!Ako vam je dosadno prebacite na npr.Congu i završena priča..pozdrav

ceca

pre 13 godina

Pitanje je sta je Toni govorio. Ako ga je samo bodrio, to je potpuno ok. "Vamos" i sl. nije problem, ali saveti u vezi igre jesu. Henin se, npr, sa trenerom dogovarala pogledom, nema reci, ali postoje tajni signali.
Treba proveriti na snimcima sta je Toni vikao. Ja ga cesto vidim da tapse rukama i vice "Vamos"-sto je potpuno normalno, a za ostalo ne znam. Inace, za sve trenere koji osim bodrenja (vamos, hajde, come on i sl.) bilo sta drugo signaliziraju, treba uvesti kaznu zabrane prisustvovanja na par narednih meceva i problem resen.Postoji supervizor meca, kome ce se Rafa zaliti i koji je mogao cuti dovikivanja iz Rafine loze, pa neka presudi.

Garo Željković

pre 13 godina

Niko od komentatora sada ne komentariše potpunu Nadalovu zavisnost od svoje rodbine u loži. A kada je Murije OPRAVDANO opomenuo Nadala zbog preteranog domundjavanja sa amidža Tonijem (do sada se svi pravili gluvi i slepi), šta je uradio Nadal? Prećutao? Kontrolisao svoje ponašanje i mirno prešao preko opomene? Ili je upro prstom u Murijea i namrgodjeno mu rešetao “izvinjenje” na španskom. Znate Novaku, Jeleni, Tipsi redovno da odmorališete poneku naivnu psovku upućenu sebi samima i svojoj igri “kao neprihvatljivo i nečuveno”, a sada se pravite mutavi. Ide se dotle, da se čak tvrdi da je Murije nekorektan i da se to radi na svakom turniru. Pa radi se, ali se i opominju, a pojedini evo, prvi put do sada.

kajzer soze

pre 13 godina

Oduvace ga Soderling u 1/4 finalu,ne moze mu nista na travi.Navijam da osvoji Federer,ali ako ne osvoji on,nadam se da ce Robin,zasluzio je zbog igre.

Stefan

pre 13 godina

Dok oba protivnika igraju na prirodnu snagu, agilnost i sposobnos rezultat je jedan. Posle treceg seta kada proradi hemija, rezultati se menjaju. Mislite o tome. Vrhunski sport je vrhunski biznis gde se okrece veliki novac. A gde god je veliki novac u igri tu je i sve ostalno.....

Bojan

pre 13 godina

@bojan
A koji objektivniji kriterij za medical time???? Ako igrač kaže da ga boli,šta tu sudac ili neko drugi može? Šta bi trebali imati magnetsku rezonancu na terenu????? A šta se tiče samog meča,Nadal je bio apsolutno bolji. U idućih 5 mečeva na travi,svaki put će biti 3-0 za Rafu. Njemac se izvlačio vrhunskim servisima. O tome najbolje govori podatak da je Nadal imao 14 break lopti(iskoristio 4), a Njemac svega 2( 1 iskoristio).Njemac je klasični server koji je pukom slučajnišću dobio ova dva seta. Što se tiče Nadala,mislim da je trebao da preskoči Kvins kao što je napravio i Soderling koji ovdje igra odlično i izgleda jako odmorno.
(KOŽETA, 27. jun 2010 01:13)
verovatno si u pravu da ne postoji neki objektivan kriterijum kojim bi se moglo proceniti da li igrač blefira ili ne. Ali moraš priznati da je ono juče bilo smešno očigledno da je MTO tražen da bi se Pečner izbacio iz ritma. Uspešan taktički potez, ali i prljav.
Rafa nije bio bolji u prva tri seta, već je Pečner sjajno igrao bitne poene i pobeđivao. Nešto se ne sećam da su kao pozitivnu stvar predstavljali Federerovih neiskorištenih 17 BP protiv Nadala u finalu RG 2007. Što više BP spasiš, to pokazuje koliko si stabilan psihički.

exrafafan

pre 13 godina

Nemojte pisati hvalospeve Rafinoj finoci. Dovoljno sam ih sam napisao davnih godina kada se Rafa tek pojavio na svetskoj teniskoj sceni. On pobedjuje protivnika psiholoskim oruzjem. Ne bih ih bas nazvao uzvisenim :-D

mirsad

pre 13 godina

Veliki sam fan Rafin i ovdje sam imao dosta kritika ne slazuci se sa igrom Noleta i hvaleci Rafinu.Sad mogu reci da je Nole napredovao na psihickom i fizickom planu i da je na 85 posto od Rafine igre,ranije,po meni bio jedva iznad 75 posto.definitifno ono cega sam se najvise plasio dogodilo seRafino tijelo ne moze da izdrzi intezitet kojim on igra.Rafa igra maximalno i bori se i trci do granica koje mu tijelo dozvoljava,takav pristup mecevima ga je kostao prosle sezone.Z Wimbledon nisam siguran ali za RG sam siguran da bi bio njegov,ali sta je tu je.Ove god se dobro nosio do polovine sezone i odlicno izneo dio sezone gdje se igralo na sljaci,medjutim sad su ponovo poceli problemi sa koljenima i zuljevima a tek ide sezona betona,podloga na kojoj njegovo tijelo najvise ispasta.Nadam se da ce Ppobijediti Soderlinga jer mu je to najveci protivnik prije finala i teniser koji ga je mnogo zaduzio a i omalovazavao.Vamos Rafa!!!!

e pa ja sam

pre 13 godina

Zasto niko ne komentarise Rodikovo namestanje i cesanje one stvari? Decko se pre svakog servisa pomirise ispod pazuha! To nikome ne smeta, smeta vam samo sto Rafa izvlaci sorc iz zadnjice, ali razumem vas, ipak je on RAFA, jedan jedini i najbolji!

Delmat

pre 13 godina

Halo, moram priznat da sam bio sokiran Nadalovom postupku protiv Pecnera, velika bahatnost.Meni vec odavno ide ono odugovlacenje izmedju servisa na zivce i malo koji sudac se osudi to sankcionirat, takav postup je jednostavno nesportski i neregularan! A jos jedna rijec uvezi Noleta, pa on je za meni sta se tice ponasanja mozda najveci gospodin na turu!Samo kad si sa nasih prostora automatski imas stembilj da si nekulturan(barem na zapadu)! Sta mi isto cudi je cinenjica da mnogi Srbi ovde Noleta tako pljuju, ja neznam sta bi poneki htjeli da on svaki grend slem dobije? Pa i ostali igraju tenis, a on je vec dosada mnogo ostvario. Ja nekad imam osjecaj da ja kao Hrvat vise za Noleta navijam nego mnogi Srbi! Pozdrav svim fanovima tenisa!

Is-tra!!!

pre 13 godina

Ovo traženje medicinske pomoći kad god je u krizi je već
pomalo previše - pa čak ako je i od jednog Rafe.
Da to učini Nole....... bilo bi komentara!

ja

pre 13 godina

Na osnovu cega bi bilo koji sudija mogao da opomene bilo kog trenera?
Treneri su na mecevima obicna publika, kao i svako drugi.
Teniseri su jedini akteri meca i jedini koji mogu dobijati opomene.
Mislim da Nadal sasvim opravdano dobija te opomene, jer konstantno izmedju 2 servisa pravi pauze i po minut vremena. Medjutim Nadalu se cesto gleda kros prste i zbog toga i zbog drugih stvari.
Evo na primer Hanesku je dobio kaznu zato sto je predao mec u petom setu, jer se kao nije dovoljno trudio.
Na isti nacin je i Nadal predao mec na US Openu pa nije dobio nikakvu kaznu.
Nadal je i previse povlasten kod svih sudija i opomene dobija kada bas pretera ili kada sudija ima hrabrosti za tako nesto.
Nadam se da ce folirant Rafa ispasti u narednom kolu.

Jednorog68

pre 13 godina

Bez želje da bilo koga napadam ili branim, pitam NEKE od vas jedno: pošto je i Pečner tražio MTO, da li je time TAKOĐE NARUŠIO ritam Nadalove igre?

Da vas ne gnjavim, biću zadovoljna odgovorom: DA ili NE.
Ne morate obrazlagati svoj odgoor.

Unapred hvala.

Stefan

pre 13 godina

Dok oba protivnika igraju na prirodnu snagu, agilnost i sposobnos rezultat je jedan. Posle treceg seta kada proradi hemija, rezultati se menjaju. Mislite o tome. Vrhunski sport je vrhunski biznis gde se okrece veliki novac. A gde god je veliki novac u igri tu je i sve ostalno.....

kajzer soze

pre 13 godina

Oduvace ga Soderling u 1/4 finalu,ne moze mu nista na travi.Navijam da osvoji Federer,ali ako ne osvoji on,nadam se da ce Robin,zasluzio je zbog igre.

Bojan

pre 13 godina

Težak i zanimljiv meč. U plejadi onih koji se uspinju u zrelijim godinama ili tek stasavaju je, videli smo, i Pečner.
Nadal ne igra kao na šljaci, ali, uz sve probleme, pobeđuje.
Inače, ovogodišnji Wimbldon, bar meni, za klasu je slabiji nego raniji i ja zaista ne bih mogla da izdvojim nikoga ko nije imao makar u jednom meču problem ili igrao atipično u odnosu na očekivano.

Sedrik Murije je nekorektan. Neka opomene Tonija. Ili neka ne opominje nikoga, jer to za šta je opomenuo Rafu radi se na svakom turniru i niko nije bez "putera na glavi".

Mislim da će naredna sedmica doneti pregršt uzbudljivih mečeva, a, iskreno, uopšte ne mogu da pretpostavim ko je favorit. Liči da svi imaju približno iste šanse.
(Jednorog68, 26. jun 2010 22:15)

ja sam stekao suprotan utisak. Ok, tačno je da Nadal i Federer idu teže nego obično, ali primetno je da su ostali bolji i ambiciozniji, valjda su nanjušili svoju šansu u padu forme Federera i po završetku sezone šljake, tako da sada nema dominantnih igrača koji gaze do titule.
Za sada je samo Soderling od bolji igrača ostavio sjajan utisak, iza njega Nole poslednjim mečom, a tu su kao i uvek u vrhu Mari, Nadal i Federer.

Ne mislim da je sudija nekorektan. Realno Nadal svakim svojim servisom pravi time-violation, što ipak nije fer prema ostalim igračima. Konstantno kršeći to pravilo može eventualno nekog sudiju da iznervira pa ga proziva za stvari za koje neke druge igrače ne bi. Mada neki drugi bivši velikani konstantno ukazuju na ovaj problem sa Nadalom.

Inače ovaj meč je pokazao koliko Nadal ima problema sa kolenom. Traženje MTO čisto za izbacivanje protivnika iz ritma nije baš fair-play i kvari imidž fer igrača na pres konferencijama gde izgleda sasvim mirno i solidno analizira svoju igru i igru protivnika.

Mislim da bi trebao da se uvede neki objektivniji kriterijum za pozivanje MTO, ako si ga tražio mora da bude iz nekog razumnog razloga, a ne kao bole me kolena a da zatim prvi naredni poen izgledaš kao da nikad problema sa njim nisi imao.

Svrbijanac

pre 13 godina

Rafa nikada ne gubi osim kada je povredjen. ;) - klasicna prica svakog Nadalovog fana. Sto se mene tice ovo je bilo stvarno previse. Vrlo neprofesionalno. Steta sto Pecner nije malo iskusniji i stabilniji psihicki pa da kazni i ovu "mind game" Nadala i njegovog ujka Tonija. Sto je jos gore - nije prvi put. Rafael ne gubi sa stilom i dostojanstvom.

ajkula

pre 13 godina

Šteta što Pečner nije,još malo,izdržao.Ono istezanje šorca,znate već kod koga i iz čega,je već pomalo gnusno i stvarno smješno-kakav šampion!?Bori se Rafa i stiže što se stići neda.Svaka čast za to.Ali po starom običaju,čim mu loše krene,nešto ga zaboli!!!???E,to nije fer.
A,ti "Kožeta",po običaju,ostani cijeli dan na netu i ukucavaj nam -nepreporučeno!

nikol dž.femija

pre 13 godina

KONAČNO da neko opomene Nadala i strica mu. Konačno.

Red je bio već više. PRVI IGRAČ SVETA, toliko gren slem titula, ALI ONAJ STRIC NIKADA USTA NE ZATVARA, ali baš nikada, STALNO MU DOBACUJE, ŠAPUĆE, stalno ga bodri tako da to ovaj čuje, ČAK i KADA NE POMERA USTA, ali ona su otvorena, ON PRIČA, i nikada do sada nije bio pošteno opomenut, nikada, i bravo za sudiju.ZA ODUGOVLAČENJE PRI SERVIRANJU nikada nije kažnjen oduzimanjem poena, a trebalo bi, čak je retko i opominjan.

Kada se samo setim kako je prozivana Jelenina mama na Australija openu, ni za šta, pre neku godinu, ili kako prozivaju Noleta, pa kako se na njega redovno žale, kada protiv njega igraju, Čilić i Karlović, kojem se sada nešto zahvaljuje zbog neke pesme,a ne žale se na Nadala, e pa red je bio da vidimo kako to fer plej Rafa reaguje....i videsmo.

ŠTO SE POBEDE TIČE, čestitke, i bilo bi dobro da su naši a i ostali gledali. KAKO JE POBEDIO? Pa po običaju, kao i Federer, a naš Nole nikako da to ukapira i primeni, SAMO STRPLJENJEM, ČEKAJUĆI DA SE ONAJ DRUGI umori i "pukne", a tada su greške neminovne,što dovodi do još novih grešaka, pa protivniku bude dosta svega. Naravno, Nadal ne gubi veru, niti pokazuje protivniku pravo stanje stvari, dobro glumi kada mu ni do čega nije,pogleda unezvereno strica /kao Enan Rodrigeza/ a onda kriza prođe i Rafa ode dalje...

exrafafan

pre 13 godina

Nemojte pisati hvalospeve Rafinoj finoci. Dovoljno sam ih sam napisao davnih godina kada se Rafa tek pojavio na svetskoj teniskoj sceni. On pobedjuje protivnika psiholoskim oruzjem. Ne bih ih bas nazvao uzvisenim :-D

Garo Željković

pre 13 godina

Niko od komentatora sada ne komentariše potpunu Nadalovu zavisnost od svoje rodbine u loži. A kada je Murije OPRAVDANO opomenuo Nadala zbog preteranog domundjavanja sa amidža Tonijem (do sada se svi pravili gluvi i slepi), šta je uradio Nadal? Prećutao? Kontrolisao svoje ponašanje i mirno prešao preko opomene? Ili je upro prstom u Murijea i namrgodjeno mu rešetao “izvinjenje” na španskom. Znate Novaku, Jeleni, Tipsi redovno da odmorališete poneku naivnu psovku upućenu sebi samima i svojoj igri “kao neprihvatljivo i nečuveno”, a sada se pravite mutavi. Ide se dotle, da se čak tvrdi da je Murije nekorektan i da se to radi na svakom turniru. Pa radi se, ali se i opominju, a pojedini evo, prvi put do sada.

Bojan

pre 13 godina

@bojan
A koji objektivniji kriterij za medical time???? Ako igrač kaže da ga boli,šta tu sudac ili neko drugi može? Šta bi trebali imati magnetsku rezonancu na terenu????? A šta se tiče samog meča,Nadal je bio apsolutno bolji. U idućih 5 mečeva na travi,svaki put će biti 3-0 za Rafu. Njemac se izvlačio vrhunskim servisima. O tome najbolje govori podatak da je Nadal imao 14 break lopti(iskoristio 4), a Njemac svega 2( 1 iskoristio).Njemac je klasični server koji je pukom slučajnišću dobio ova dva seta. Što se tiče Nadala,mislim da je trebao da preskoči Kvins kao što je napravio i Soderling koji ovdje igra odlično i izgleda jako odmorno.
(KOŽETA, 27. jun 2010 01:13)
verovatno si u pravu da ne postoji neki objektivan kriterijum kojim bi se moglo proceniti da li igrač blefira ili ne. Ali moraš priznati da je ono juče bilo smešno očigledno da je MTO tražen da bi se Pečner izbacio iz ritma. Uspešan taktički potez, ali i prljav.
Rafa nije bio bolji u prva tri seta, već je Pečner sjajno igrao bitne poene i pobeđivao. Nešto se ne sećam da su kao pozitivnu stvar predstavljali Federerovih neiskorištenih 17 BP protiv Nadala u finalu RG 2007. Što više BP spasiš, to pokazuje koliko si stabilan psihički.

Jednorog68

pre 13 godina

Težak i zanimljiv meč. U plejadi onih koji se uspinju u zrelijim godinama ili tek stasavaju je, videli smo, i Pečner.
Nadal ne igra kao na šljaci, ali, uz sve probleme, pobeđuje.
Inače, ovogodišnji Wimbldon, bar meni, za klasu je slabiji nego raniji i ja zaista ne bih mogla da izdvojim nikoga ko nije imao makar u jednom meču problem ili igrao atipično u odnosu na očekivano.

Sedrik Murije je nekorektan. Neka opomene Tonija. Ili neka ne opominje nikoga, jer to za šta je opomenuo Rafu radi se na svakom turniru i niko nije bez "putera na glavi".

Mislim da će naredna sedmica doneti pregršt uzbudljivih mečeva, a, iskreno, uopšte ne mogu da pretpostavim ko je favorit. Liči da svi imaju približno iste šanse.

KOŽETA

pre 13 godina

@bojan
A koji objektivniji kriterij za medical time???? Ako igrač kaže da ga boli,šta tu sudac ili neko drugi može? Šta bi trebali imati magnetsku rezonancu na terenu????? A šta se tiče samog meča,Nadal je bio apsolutno bolji. U idućih 5 mečeva na travi,svaki put će biti 3-0 za Rafu. Njemac se izvlačio vrhunskim servisima. O tome najbolje govori podatak da je Nadal imao 14 break lopti(iskoristio 4), a Njemac svega 2( 1 iskoristio).Njemac je klasični server koji je pukom slučajnišću dobio ova dva seta. Što se tiče Nadala,mislim da je trebao da preskoči Kvins kao što je napravio i Soderling koji ovdje igra odlično i izgleda jako odmorno.

Elvis

pre 13 godina

Zapamtio sam Mekenroja,Lendla, Edberga, Bekera,Čanga, Agasija, Samprasa, Ivaniševića al Rafael je dosada neviđen borac.
Onakva hladnoća na 2:1 za Nijemca svojstvena je samo velikim...

Goga

pre 13 godina

Ama..možete da ga mrzite i zavidite :D..i da,šta je tu čudno ako izgubi od nekoga ko je "prespavao"pola sezone?Nešto se ne sećam da je u vreme veličina kakvi su Sampras,Agasi i sl.neko vezao RG i Vimbldon,za njih je to bilo nemoguće i veliko iznenađenje kad je Nadal to čudo izveo 2008g.(Fed.2009g.)..mislite o tome malo a sa tom glupom hemijom ste taako dosadni,blagi bože!Ponavljam,teško je povezati ova dva GS tako daa..neće biti iznenađenje ako ga neki "bombarder"skine,to je normalno..zato ne penite ako se to desi..što se bodrenja tiče,pogledajte malo druge a pauze između dve serve-pa to je Rafa!Ako vam je dosadno prebacite na npr.Congu i završena priča..pozdrav

Delmat

pre 13 godina

Halo, moram priznat da sam bio sokiran Nadalovom postupku protiv Pecnera, velika bahatnost.Meni vec odavno ide ono odugovlacenje izmedju servisa na zivce i malo koji sudac se osudi to sankcionirat, takav postup je jednostavno nesportski i neregularan! A jos jedna rijec uvezi Noleta, pa on je za meni sta se tice ponasanja mozda najveci gospodin na turu!Samo kad si sa nasih prostora automatski imas stembilj da si nekulturan(barem na zapadu)! Sta mi isto cudi je cinenjica da mnogi Srbi ovde Noleta tako pljuju, ja neznam sta bi poneki htjeli da on svaki grend slem dobije? Pa i ostali igraju tenis, a on je vec dosada mnogo ostvario. Ja nekad imam osjecaj da ja kao Hrvat vise za Noleta navijam nego mnogi Srbi! Pozdrav svim fanovima tenisa!

e pa ja sam

pre 13 godina

Zasto niko ne komentarise Rodikovo namestanje i cesanje one stvari? Decko se pre svakog servisa pomirise ispod pazuha! To nikome ne smeta, smeta vam samo sto Rafa izvlaci sorc iz zadnjice, ali razumem vas, ipak je on RAFA, jedan jedini i najbolji!

mirsad

pre 13 godina

Veliki sam fan Rafin i ovdje sam imao dosta kritika ne slazuci se sa igrom Noleta i hvaleci Rafinu.Sad mogu reci da je Nole napredovao na psihickom i fizickom planu i da je na 85 posto od Rafine igre,ranije,po meni bio jedva iznad 75 posto.definitifno ono cega sam se najvise plasio dogodilo seRafino tijelo ne moze da izdrzi intezitet kojim on igra.Rafa igra maximalno i bori se i trci do granica koje mu tijelo dozvoljava,takav pristup mecevima ga je kostao prosle sezone.Z Wimbledon nisam siguran ali za RG sam siguran da bi bio njegov,ali sta je tu je.Ove god se dobro nosio do polovine sezone i odlicno izneo dio sezone gdje se igralo na sljaci,medjutim sad su ponovo poceli problemi sa koljenima i zuljevima a tek ide sezona betona,podloga na kojoj njegovo tijelo najvise ispasta.Nadam se da ce Ppobijediti Soderlinga jer mu je to najveci protivnik prije finala i teniser koji ga je mnogo zaduzio a i omalovazavao.Vamos Rafa!!!!

ceca

pre 13 godina

Pitanje je sta je Toni govorio. Ako ga je samo bodrio, to je potpuno ok. "Vamos" i sl. nije problem, ali saveti u vezi igre jesu. Henin se, npr, sa trenerom dogovarala pogledom, nema reci, ali postoje tajni signali.
Treba proveriti na snimcima sta je Toni vikao. Ja ga cesto vidim da tapse rukama i vice "Vamos"-sto je potpuno normalno, a za ostalo ne znam. Inace, za sve trenere koji osim bodrenja (vamos, hajde, come on i sl.) bilo sta drugo signaliziraju, treba uvesti kaznu zabrane prisustvovanja na par narednih meceva i problem resen.Postoji supervizor meca, kome ce se Rafa zaliti i koji je mogao cuti dovikivanja iz Rafine loze, pa neka presudi.