Nije sa ove planete – sedmi tripl-dabl u sezoni za Jokica!

Nikola Jokić ponovo je oduševio sve ljubitelje košarke, pošto je za samo za samo tri četvrtine ostvario tripl-dabl učinak protiv Sakramento Kingsa.

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2018.

23:51

Nije sa ove planete – sedmi tripl-dabl u sezoni za Jokica!
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Centar Denvera je posle tri perioda igre postigao 20 poena, uz 11 skokova i 10 asistencija, uz šut iz igre 8/10, trojke 4/4, a Nagetsi su na kraju slavili rezultatom 130:104.

Perfekcija na terenu Jokića, ali i Denvera, koji je zadržao šanse za plej-of, uprkos tome što srpski košarkaš nije forsirao u finišu.

Ovo je bio sedmi tripl-dabl momka iz Sombora u sezoni čime se izjednačio sa Viltom Čemberlenom po broju tripl-dablova u sezonin kod centara. Nikola je pre manje od mesec dana, tačnije 16. februara, ostvario tripl-dabl za 14 minuta što je bio najbrži takav učinak u istoriji NBA lige. Iako je na zvaničnoj statistici pisalo da je Jokić ostvario tripl-dabl za 17 minuta, to ipak nije tačno, pošto je grafika bila pogrešna. Nikola je na kraju za 29 minuta ostvario ovaj fantastičan učinak.

Najefikasniji u ekipi Majka Melouna bio je Geri Heris sa 21 poenom, 20 je postigao Džamal Mari, četiri više od Vilsona Čendlera.

Kod gostiju Bogdan Bogdanović nije bio previše raspoložen i duel je završio sa 6 poena (2/10 iz igre, 1/7 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz skok i 3 asistencije za 23 minuta. Najbolji je bio Badi Hild sa 18 poena, dok je četiri manje dodao Kostas Kufos. Denver je sada deveti na Istoku sa skorom 37-30, pobedom više, ali i porazom više od Los Anđeles Klipersa, dok je Sakramento na 12. mestu sa učinkom 21-46.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: