Crno-beli Bilbao – Mutina deca protiv 2. napada EK

Košarkaši Partizana gostuju u utorak u Bilbau, u trećem kolu Evrokupa.

Izvor: AK

Utorak, 24.10.2017.

12:33

Crno-beli Bilbao – Mutina deca protiv 2. napada EK
Foto: Getty images

U crno-belom okršaju u Baksiji beogradski velikan se ne nada prvoj pobedi, trener Miroslav Nikolić opet ističe sticanje iskustva kao glavni cilj.

Partizan je u prva dva meča poražen ubedljivo u Berlinu od Albe, te posle preokreta od Lijetuvos Ritasa u Beogradu.

Partizan je potpuni autsajder i u Bilbao. Kladionica MOZZART nudi kvotu 10 na pobedu crno-belih. "Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih ce biti veoma teško da se igra. Biće dobra škola za naše mlade igrače koji će dobiti šansu da steknu iskustvo i pokažu napredak u odnosu na početak sezone", rekao je Miroslav "Muta Nikolić.

Španski tim ima skor 1-1 posle dva kola, pobedio je Ritas u Litvaniji, a izgubio od Limoža kod kuće. Bilbao ima drugi najefikasniji napad u ligi, prosečno postiže 92 poena.

Najbolji igrač tima je Srbin Dejan Todorović sa prosekom od 19,5 poena po meču, a tu je i veteran Aleks Mumbru.

Glavni aduti Partizana su Amerikanci, Patrik Miler iza sebe ima blistav vikend u ABA ligi, bio je MVP kola, a u EK beleži 19,5 poena po utakmici.

Biće ovo klasičan okršaj iskustva i mladosti.

"Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala", rekao je oporavljeni krilni igrač Partizana Marko Čakarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: