Saletov Bajern i Srbi – kaznena ekspedicija

Košarkaši Bajerna iz Mihena demolirali su sastav Lietkabelisa sa 93:57 u drugom kolu Evrokupa.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

22:49

Saletov Bajern i Srbi – kaznena ekspedicija
Getty Images

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su tri fenomenalne četvrtine, pošto je posle 30 minuta igre rezultat glasio 70:31.

Bajern je malo popustio u četvrtoj deonici, pa je na kraju rezultat glasio 93:57.

Srpski igrači u Bajernu odigrali su solidne mečeve. Vladimir Lučić je meč završio sa 10 poena i šest skokova, Stefan Jović sa sedam poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Milan Mačvan ubacio šest poena i uhvatio četiri lopte.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nihad Đedović sa 15 poena, dok je Brejdon Hobs postigao 11 uz pet asistecnija i isto toliko skokova.

U prestalom meču u grupi Ređo Emilija je pred domaćom publikom savladala Galatasaraj sa 74:71. Fenomenalne partije odigrali su Amade Dela Vale (27p, 5as) i Džalen Rejnolds (23p, 14sk).

Kod gostiju Skoti Hopso je ubacio 18 poena, dok je Emir Preldžić ubacio 13.

U grupi Partizana, Limož je na gostovanju pobedio Bilbao sa 98:91. Francuski tim odigrao je odličan meč, a čak sedmorica igrača završila su sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji bio je Mam Džaiteh sa 17 poena i pet skokova.
Getty Images
Košarkaši Darušafake savladali su Cedevitu 85:83, u dramatičnoj završnici meča drugog kola Evrokupa.

Zagrepčani su imali dvocifrenu prednost sredinom trećeg perioda, ali turski tim preokreće početkom poslednjeg kvartala, a pobedu mu donosi Džejms Bel sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

Darušafaku je do druge pobede u Grupi A predvodio Skot Vilbekin sa 23 poena i pet asistencija, 20 je dodao Džahuan Džonson uz sedam skokova, dok je junak Bel ubacio 13 uz takođe sedam uhvaćenih lopti.

U novom porazu Cedevite najefikasniji je bio Kevin Marfi sa 17 poena, 15 je dodao Vil Čeri uz pet asistencija, dok je dabl-dabl zabeležio Andrija Stipanović sa 13 poena i deset skokova. Isti poenterski učinak imao je i mladi Džanan Musa.

Zenit je bio siguran protiv Trenta sa 81:70, zahvaljujući sjajnoj odbrani koja je primila samo devet poena u poslednjih deset minuta.

Ruski tim je nosio Demont Harper sa 22 poena, šest asistencija i pet skokova, dabl-dabl je imao Dru Gordon sa 16 poena i 14 uhvaćenih lopti, dok su po 13 postigli Sergej Karašev i Nikolas Laprovitola.

Srpski reprezentativac Marko Simonović je postigao samo dva poena uz isti broj skokova. U timu Trenta su se istakli Dominik Saton i Šavon Šilds sa po 18 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: