LŠ: Marin utišao Rujevicu, Maribor ponovo u eliti!

Posle škotskog Seltika, prolaz u grupnu fazu Lige šampiona obezbedile su ekipe Olimpijakosa, Maribora, Napolija i Sevilje.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

22:50

LŠ: Marin utišao Rujevicu, Maribor ponovo u eliti!
Getty Images

Hrvatski šampion, Rijeka nije uspela da zabeleži minimalan trijumf, posle poraza od 2:1 u Pireju, i po prvi put u istoriji se plasira u elitno takmičenje.

Prvu šansu na krcatoj 'Rujevici' imali su domaći, kada je udarac Marija Gavranovića odbrana gostiju u poslednji čas intervenisala i izbacila loptu s linije praznog gola, da bi kazna stigla posle samo desetak minuta.

Vadis Ođiđa-Ofoe proigrao je momka rođenog u Republici Srpskoj, a ovaj ušao u kazneni i rutinski savladao Simona Slugu.

Nedugo zatim srpski reprezentativac Jagoš Vuković propušta šansu da i sve definitivno reši u prvih 45 minuta, pogodivši stativu, ali Rijeka ipak nije uspela barem da unese dramu u susret ili barem izbegne poraz, pa je rezultat ostao nepromenjen – 1:0 (0:0).

S druge strane, slovenački Maribor će posle dve godine ponovo igrati sa najboljima, pošto je u Ljudskom vrtu uspeo minimalnim rezultatom da eliminiše Hapoel Ber Ševu – 1:0 (0:0).

Posle poraza od 2:1 u Izraelu, domaćinu je ulazak u Ligu šampiona doneo Mitja Viler fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog u 13. minutu, a velike zasluge idu i na račun golmana Jasmina Handanoviča koji je veoma dobro reagovao u poslednjim trenucima susreta.
Getty Images
Italijanski Napoli nije imao previše problema protiv Nice u Francuskoj. Napolitanci su upisali još jedan trijumf od 2:0 i lagano prošli u grupnu fazu – 2:0 (0:0).

Ovoga puta, strelci su bili Hose Kaljehon u 48. i Lorenco Insinje u 89. minutu.

Za kraj, susret sa najviše uzbuđenja i golova viđe je u Sevilji, gde je domaćin morao da se pomuči kako bi obezbedio prolaz – 2:2 (1:0).

Andalužani su slavili sa 2:1 prošle nedelje u Turskoj, ali je to gotovo neutralisao Eljero Elija – pogotkom u 17. minutu za veliku radost gostiju na Ramon Sančes Pichuanu.

Ipak, posle samo sedam minuta igre u nastavku Sebastijan Eskudero donosi Sevilji izjednačenje, a Visam Ben Jader u 75. totalni preokret.

Međutim, za totalnu dramu u poslednjih deset minuta pobrinuo se bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća, a malo je nedostajalo da Emre Belozolu, na ulasku u 90. minut, iz slobodnog udarca 'zaledi' sve na stadionu i donese svom timu senzaciju.

Preostali parovi četvrte, poslednje runde kvalifikacija na programu su u sredu, dok je žreb za grupnu fazu tradicionalno zakazan za petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: