Radonjić: Kvalitetno u oba pravca

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Galatasarajem da su crveno-beli odigrali veoma kvalitetno i u napadu i u odbrani.

Izvor:

Petak, 13.03.2015.

08:41

Default images
StarSport

"Pred meč se povela priča o problemima Galatasaraja, pa se povela priča da ćemo lako upisati pobedu. Međutim, na parketu su se našli i Sinan Guler i Martinas Pocijus, koji nije igrao protiv Fenerbahčea. Od starta smo igrali kako treba, u oba pravca što nam je dalo priliku da kontolišemo dešavanja na parketu. Kvalitetom smo stigli do trećeg trijumfa u Top 16 fazi".

Zvezda je deklasirala Galatu u hali Abdi Ipekči u Istanbulu i upisala treću pobedu u Top 16 fazi Evrolige, zadržavši tako šanse da se domogne Top 8 faze.

Takođe, crnogorski stručnjak je istakao da je organizacija duela u Istanbulu bila besprekorna.

"Sve je bilo besprekorno organizovano, kao i prilikom njihovog dolaska u Beograd. Sve je proteklo u najboljem redu i pravom sportskom ambijentu", zaključio je Radonjić.

S druge strane, trener Galatasaraja Ergin Ataman bio je vidno nervozan na konferenciji za štampu i kritikovao je Košarkaški savez Turske i Kordinatore turske lige, jer će njegova ekipa odigrati tri utakmice u samo šest dana.

"Kompresovani raspored i program domaće lige nam stvara velike poteškoće. Posle pobede u derbiju kola protiv Fenerbahčea u ponedeljak, odigrali smo meč sa Zvezdom, a za nepunih 48 sati očekuje nas novi derbi sa Bešiktašom. Mislite da tako nešto može da se dogodi u fudbalu? Naravno da ću da ih kritikujem, jer je to veliki napor za moju ekipu. Ipak, sve to na stranu, želim da ćestitam Crvenoj zvezdi na čistoj i zasluženoj pobedi", rekao je Ataman.

Evroliga, grupa E, deseto kolo:

četvrtak:
Galatasaraj – Crvena zvezda 68:91
Barselona – Makabi 89:71
Real – Alba 93:62
petak:
Žalgiris – Panatinaikos 18.45

Tabela:
1. Real 9/1
2. Barselona 7/3
3. Makabi 6/4
4. Panatinaikos 5/4
5. Alba 4/6
6. Žalgiris 3/6
7. Crvena zvezda 3/7
8. Galatasaraj 2/8

Zvezda u narednom kolu dočekuje Barselonu, dok turska ekipa gostuje u Berlinu Albi Saše Obradovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: