Majkl Felps se vraća plivanju

Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps vratiće se takmičarskom plivanju, iz kojeg se povukao posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 14.04.2014.

20:02

Default images

Plivački savez SAD objavio je da će na mitingu u gradu Mesa u Arizoni od 24. do 26. aprila, pored tog osvajača 22 olimpijske medalje, učestvovati još dvoje "zlatnih" olimpijaca – Rajan Lohti i Kejti Ledeki.

Felps u junu puni 29 godina, a na ovaj način želi da se vrati trenažnom procesu da bi nastupao na Igrama u Riju 2016. godine.

On je prošle jeseni nastavio da trenira i ponovo je ušao u američki antidoping program. Nakon šest meseci u takvom režimu, dobio je dozvolu antidoping agencije SAD da se takmiči.

Od 22 medalje koje je osvojio na Olimpijskim igrama prethodna tri puta, 18 je bilo zlatnih.

U Pekingu 2008. godine oborio je rekord Marka Špica po broju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, pošto je tada osvojio osam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: