TSS: Viktoru naneta velika nepravda

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je u utorak da je razočaran odlukom Suda za sportsku arbitražu (CAS) o umanjenju suspenzije Viktoru Troickom.

Izvor: ÐN

Utorak, 05.11.2013.

18:45

Default images

"TSS je duboko razočaran ovakvom odlukom. Viktoru Troickom je naneta velika nepravda. Obzirom da našem igraču nije dokazana krivica,odnosno da nije ustanovljeno da je uzimao bilo kakva doping sredstva koja se nalaze na listi zabranjenih medikamenata, bila su očekivanja da Arbitražna komisija donese jedinu moguću odluku - oslobadjajuću presudu", navodi se u saopštenju.

CAS je tokom dana objavio da je suspenzija Troickog smanjena sa 18 na 12 meseci, jer kako se navodi srpski teniser izbegao doping test u Monte Karlu u aprilu.

Troicki (27) će moći da igra tenis od 15. jula sledeće godine. Savez je ocenio da je ovakva odluka presedan u svetu sporta.

"Da je dokazana krivica našeg igrača ne bi bilo elemenata da mu se kazna smanjuje, a kako su mu članovi komisije kaznu smanjili očigledno je da je bilo puno toga što je ukazivalo da nije trebalo da bude kažnjen", dodaje se u saopštenju.

Takođe, TSS ističe da je ova ista Arbitražna komisija u ranijim slučajevima drastično smanjivala kazne, iako je bilo dokaza da su igrači koristila nedozvoljena sredstva, što kod Troickog nije slučaj.

"Očigledno da ne važe za sve isti aršini. Ipak, postavlja se opravdano pitanje da li je Srbija, koja u poslednji desetak godina na veoma važnoj poziciji u svetskom tenisu zaslužila da se Svetska federacija tako odnosi prema njenim istaknutim članovima. Teniski savez Srbije izražava žaljenje zbog ovakve odluke i u potpunosti stoji iza svog reprezentativca. Ukoliko je ova drastična kazna izrečena iz preventivnih razloga kako bi bila primer za ostale primer sigurno je jedno - da je izabran pogrešan čovek i sportista", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: