Savić: Finale naš najbolji meč

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da su njegovi izabranici najbolji meč u Svetskoj ligi odigrali kada je bilo najvažnije, u finalu.

Izvor: JT

Nedelja, 16.06.2013.

18:46

Default images

Naš tim je u Čeljabinsku došao do sedmog trofeja u elitnom takmičenju, pobedom nad Mađarskom sa 12:7.

Ove dve ekipe imaju izuzetno rivalstvo, a mi smo prikazali našu najbolju igru na turniru. Prikazali smo neverovatnu odbranu i veliku želju za pobedom, a silan motiv se video u bazenu. Ovo je moj prvi trofej od kako sam selektor, ne znam šta da kažem, divan je osećaj. Sada jurimo najsjajnije medalje i na važnijim takmičenjima”, rekao je Savić.

Na konstataciju da nije bilo dileme oko ishoda meča, Savić je rekao:

Imali smo period slabog igrača više u trećem delu. Posle smo probili golovima iz igre i sve je došlo na svoje mesto”.

Junak trijumfa nad Mađarskom bio je Filip Filipović, koji je postigao četiri gola.

Izuzetno smo trenirali i igra je bila u drugom planu. Ali, kada se igra finale nema umora, dajete sve od sebe. Mi smo uspeli u svakom pogledu da budemo boji od Mađara. Od odbrane, koja je bila na visokom nivou, do napada, jer nije lako dati takvoj ekipi 12 golova. Idemo dalje, ovo je samo prolazna stanica na putu za Barselonu”, naglasio je Filipović.

Kapiten srpskih vaterpolista Vanja Udovičić proglašen je od strane trenera za najboljeg igrača finalnog turnira.

Velika pobeda, zasluženo smo prvi. Uvek je dobro kada slavite protiv Mađara. Dokazali da uz jedan drugačiji sistem igranja i sa jakim treningom i uz možda neadekvatne uslove smo uspeli da pobedimo što pokazuje kvalitet ekipe. Imali smo stabilnost i, što je najbitnije, sigurnost koju nismo gubili i kada smo bili u minusu. Drago mi je da su se mladi igrači nametnuli i na pravi način zamenili Duška i Andriju. Pehar je uvek mač sa dve oštrice. Ovo je jedan od turnira, slede pripreme i moramo da se koncentrišemo na ono što nam predstoji. Treba biti zadovoljan. Ovo je moja sedma Svetska liga, radovaćemo se uveče, a od ponedeljka opet po starom”, istakao je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: