Rakočević: Znamo svoje greške

Kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je da mu je čast što je igrao pred prepunim tribinama Pionira.

Izvor: AG

Sreda, 16.01.2013.

22:06

Default images

Rakočević je istakao da je Zvezda odigrala stegnuto, a da je Galatasaraj bio fantastičan. Turski tim slavio je u 2. kolu druge faze Evrokupa sa 91:74.

„I dalje imamo šansu, moramo sve da dobijemo do kraja na svom terenu. Stegnuto smo krenuli, prvi put su neki igrali u ovakvoj atmosferi, čak je i meni bilo potrebno neko vreme da se naviknem."

"Galatasaraj je odigrao fenomenalno, nismo igrali kako znamo, bili smo u kontra ritmu. Znamo greške i ako ih ispravimo možemo da se nadamo. Čast je igrati pred ovakvim navijačima. Sada nas čeka ključni meč za prvo mesto u ABA ligi, ali nije katastrofa i ako izgubimo“, rekao je kapiten crveno-belih.

Trener Zvezde Vlada Vukoičić smatra da je njegov tim bio stegnut, što se najbolje videlo u fazi odbrane.

„Zaslužena pobeda Galatasaraja. Pored dobre forme, domaćeg terena i navijača, nismo mogli da budemo favoriti. Suviše lako smo uzeli činjenicu da su izgubili od Uniksa kod kuće. Previše smo očekivali, morali smo da odigramo kvalitetnu utakmicu, da kao tim odigramo bez puno grešaka. S obzirom da su oni igrali izvanredno, ova utakmica je lako rešena u njihovu korist. Atmosfera koja je bila najlepša, najjača od početka sezone negativno je uticala na nas, doza grča se videla u odbrani i nismo uspeli da se u kontinuitetu oslobodimo pritiska i budemo čvršći. To se vidi i po broju koševa uz faul.Treba izvući pouke, verovatno ćemo posle ovoga biti mudriji. Igrači su sagoreli u želji i blokirali sebe. Ako promašite dva puta treći put treba da tražite bolju šansu“, rekao je trener crveno-belih.

Plejmejker Zvezde Demarkus Nelson rekao je da ključ pobede Galatasaraja njihova dobra igra u odbrani i u napadu.

"Utakmica je bila stvarno dobra, sastala su se dva tima sa velikim ambicijama. Galatasaraj je igrao odlično i u odbrani i u napadu, a mi smo morali mnogo bolje u odbrani", kazao je Nelson.

Krilni centar 'crveno-belih' Boris Savovič istakao je da je njegov tim loše odigrao, ali da mora da izvuče pouke iz tog poraza.

"Loše smo odigrali. Loše smo otvorili utakmicu, oni su nametnuli svoju igru i odlepili se. Pokušali smo da ih stignemo, ali nismo uspeli. Moramo da izvučemo pouke iz oog poraza i da se okrenemo utakmici sa Igokeom", rekao je Savović i osvrnuo se na podršku sa tribina, "Atmosfera je bila fantastična, pravo je zadovoljstvo igrati pred ovakvim navijačima, a ujedno i motivacija. Pozivam ih da nas bodre i na narednim mečevima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: