Crnogorke sa pola gasa do pobede

Rukometašice Crne Gore pobedile su u Novom Sadu Španiju sa 27:23 u poslednjem kolu Grupe 2 Evropskog prvenstva u našoj zemlji.

Izvor: JT

Četvrtak, 13.12.2012.

18:37

Default images

Tom pobedom Crnogorke su zadržale maksimalni skor i kao prvoplasirane se plasirale u polufinale, u kojem će igrati sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe 1.

Španija je još ranije izgubila šansu da dođe do mesta u polufinalu, pošto je i Mađarska pred poslednje kolo prošla dalje.

Na početku meča Crnogorke su bile sjajne i već u 11. minutu sui male pet golova prednosti (8:3), ali su se potom uspavale i dozvolile Španiji da preokrene i u 20. minutu dođe do vođstva od 11:9. Španske rukometašice su do poluvremena održavale prednost, a na odmor su otišle sa plus tri – 16:13.

U drugom poluvremenu, Španija je nastavila u istom ritmu i vrlo brzo je vodila is a 20:15, ali je tada usledio preokret, koji je inicirala Marija Jovanović. Crna Gora je ubrzo došla do izjednačenja (21:21), a potom i do vođstva i konačnog trijumfa.

Najbolja u timu Crne Gore bila je Bulatovićeva sa šest golova, pet je postigla Radičević, a Jovanovićeva, Kneževićeva i Miljanićeva po četiri. U redovima Španije, Fernandes je postigla sedam pogodaka.

U drugom meču poslednjeg kola, Nemačka je bez problema slavila protiv Rumunije sa 25:23, u meču koji nije imao rezultatsku važnost što se tiče plasmana u polufinale. Nemice su u prvom poluvremenu bile furiozne i na odmor su otišle sa sedam golova prednosti, da bi potom popustile, ali njihov trijumf nijednog trenutka nije došao u pitanje.

U pobedničkoj ekipi, najbolja je bila Laura Štajnbah sa osam golova, dok su kod Rumunije po sedam golova postigle Nikoleta Nečita i Dumitrana Vadineanu.

U poslednjem meču Rusija je dobila Mađarsku sa 31:25, ali ni taj meč nije imao takmičarski značaj s obzirom da su Mađarice obezbedile plasman u polufinale.

Selekcija Norveška biće rival Mađarskoj, a Norvežanke su u skandinavskom derbiju izgubile od Danske sa 35:33. To je prvi poraz Norveške na šampionatu, ali nisu ga skupo platile jer su ranije obezbedile prvo mesto u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: