Bečlije ne znaju za EP u odbojci

Beč je ovih dana poprište borbi najboljih evropskih odbojkaških reprezentacija, ali to kao da ne zanima stanovnike glavnog grada Austrije.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 17.09.2011.

08:14

Default images

Nema nikakvih naznaka, niti najava da se dešava nešto veliko, a na centralnim gradskim ulicama ne može da se vidi nijedan plakat sa reklamom za Evropsko prvenstvo.

Tek kada se čovek potpuno približi gradskoj hali u Beču, počinje da naslućuje da se igra nekakav turnir.

Čak ni slučajni prolaznici u kvartu oko hale, koji su bili raspoloženi za razgovor, nisu znali šta se dešava.

Odbojkaško prvenstvo? Kod nas? Ne, zaista ne znam ništa o tome”, rekao je izveštaču Tanjuga 24-godišnji Peter, koji je šetao psa u parku blizu Gradske hale.

Austrijancima, pre svega Bečlijama, nije očigledno bilo zanimljivo ni u prvoj fazi šampionata kada su učestvovali i njihovi odbojkaši, pa je najveću podršku imala Srbija.

Ni mediji u glavnom gradu Beča ne posvećuju veliku pažnju odbojci, već dominira fudbal. Zanimljivo, najveću pažnju štampa posvećuje nemačkom Bajernu, pa tek onda na red dolaze domaći Rapid i Red Bul Salcburg.

Što se same organizacije turnira tiče, nema se šta zameriti domaćinima, a sama hala podseća više na Sava centar po svom enterijeru. Ona se, inače, više koristi za koncerte. Verovatno će zato, za razliku od mečeva Evropskog prvenstva, hala biti dupke puna kada u novembru budu gostavale svetske muzičke zvezde Šade i Leni Kravic.

Ostaje da stvar u završnici šampionata izvade alternativni domaćini u Beču, navijači Srbije i pristalice Poljske koje uvek fanatično i u velikom broju bodre svoje ljubimce.

Prva polufinalna utakmica Poljska – Italija igra se u subotu od 15 časova, dok se tri sata kasnije sastaju selekcije Srbije i Rusije.

Finale i meč za treće mesto na programu su u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: