Odložen meč Engleska - Holandija

Zbog nemira koji u Londonu traju već tri dana FA Engleske otkazala je prijateljski meč sa Holandijom, koji je trebalo da se odigra u sredu.

Izvor: ÈŽ

Utorak, 09.08.2011.

11:47

Default images

Nasilje na ulicama Londona nikog nije ostavilo ravnodušnim, a putem tvitera oglasili su se Vejn Runi i Rio Ferdinand.

"Ovo je sramota za našu zemlju, prestanite molim vas", napisao je Runi, dok je Ferdinand konstatovao da "ovde ljudi i deca nemaju straha i poštovanja prema policiji. Možda bi ih prisustvo vojske nateralo da više razmisle o svojim postupcima".

Pre prijateljskog meča nacionalnih timova Engleske i Holandije odložene su i tri utakmice prvog kola Liga kupa u kojima su domaćini bili londonski klubovi Vest Hem, Čarlton i Kristal Palas.

Sukobi građana sa policijom, paljenje automobila i razbijanje izloga potpuno su paralisali London i Birmingem, a nemiri i nasilje u kojima mahom učestvuju mlađe osobe, proširili su se tokom noći i na Liverpul i Bristol.

Više o neredima u Londonu i drugim engleskim gradovima čitajte ovde.

Slike nereda pogledajte ovde.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: