WB: Nadal, Delpo i ostali u subotu

Na Vimbldonu je u 18.40h počela kiša i neće prestajati do kraja dana, pa su organizatori mečeve odložili za subotu.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2011.

19:00

Default images

Nadal je dobio prvi set protiv Milera pri tom spasivši dve set lopte, a Del Potro ima set prednosti i brejk zaostatka u drugom u duelu sa Žilom Simonom.

Tomaš Berdih vodi 2-0 u setovima i ima brejk prednosti protiv Aleksa Bogomolova juniora, a Monfis i Kubot su osvojili po se. Rišar Gaske stigao je da završi meč – dobio je Simonea Bolelija sa 6:3, 6:2, 6:4.

Tokom dana su završena tri meča drugog kola i dogodilo se jedno iznenađenje – Felisijano Lopes izbacio je Endija Rodika.

Del Potro – Simon

Završnica prvog seta duela između Del Potra i Simona bila je vrlo neobična. Francuz je stvorio dve vezane set lopte, prvu je Argentinac anulirao asom, a na drugoj je Delpo pogodio mrežu. Simon je već krenuo ka klupi, ali Argentinac je tražio ’čelendž’ za prethodni udarac Francuza i ispostavilo se da je loptica bila u autu.

Delpo je potom osvojio gem, a pobednik prvog seta rešavao se u taj brejku. Del Potro je imao mnogo sreće sa necom u ranoj fazi ’dodatnog gema’, ali je uprkos tome prvi do set lopte došao Simon zahvaljujući nešto ofanizvnijoj igri.

Ipak, Francuz je propustio još dve set lopte, a Del Potro je svoju drugu realizovao dobrim servisom i poveo sa 1-0 (10-8 u taj brejku).

Nesrećan gubitak prvog seta nije demoralisao Simona, pa je Francuz na startu drugog seta napravio brejk i u trenutku prekida je vodio sa 4:2.
Nadal – Miler

Miler, jedan od trojice ljudi kome je pošlo za rukom da savlada Nadala na Vimbldonu, pružio je snažan otpor Špancu u prvom setu. Niko od tenisera nije bio ni blizu brejka sve do 12. gema, kada je Miler preciznom forhend paralelom došao do dve vezane brejk i set lopte.

Prvu je odigrao i suviše pasivno i to ga je koštalo poena, a dobrim servisom Nadal je anulirao drugu. Ubrzo se ušlo u taj brejk, a Miler je prvi napravio mini-brejk viška.

Međutim, promašio je lak smeč, a ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 6:6, kada je Luksemburžanin odservirao duplu grešku. Nadal je poklon oberučke prihvatio i poveo sa 1-0 u setovima.

Maljorčanin se povredio u taj brejku, ali moći će da nastavi meč.

U poslednjem meču dana koji je odigran na Centralnom terenu Endi Mari je tek posle četiri seta i velike borbe uspeo da pobedi Ivana Ljubičića sa 6:4, 4:6, 6:1, 7:6.

Vimbldon, peti dan, muškarci:

drugo kolo:
David Ferer – Rajan Herison 6:7, 6:1, 4:6, 6:3, 6:2
Bernard Tomić – Igor Andrejev 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:1
Jirgen Melcer – Dmitri Tursunov 6:3, 2:6, 7:6, 7:6

treće kolo:
Endi Rodik – Felisijano Lopes 7:6, 7:6, 6:4
Rišar Gaske – Simone Boleli 6:3, 6:2, 6:4
Endi Mari – Ivan Ljubičić 6:4, 4:6, 6:1, 7:6
Mardi Fiš – Robin Hase subota
Rafael Nadal – Žil Miler 7:6 subota
Huan Martin del Potro – Žil Simon 7:6, 2:4 subota
Gael Monfis – Lukaš Kubot 3:6, 6:3, 3:3 subota
Tomaš Berdih – Aleks Bogomolov junior 6:2, 6:4, 4:3 subota

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: