Fonjini herojski, Federer rutinski

Fabio Fonjini i Rodžer Federer plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2011.

15:48

Default images

Fonjini je u neverovatno dramatičnom duelu pobedio Alberta Montanjesa sa 11:9 u petom setu nakon što je spasao nekoliko meč lopti.

Za razliku od Italijana, Federer je u švajcarskom derbiju ponovo bio ubedljiv protiv Stanislasa Vavrinke. Treći teniser sveta slavio je sa 6:3, 6:2 i 7:5.

Španac Montanjes imao je dobijen meč protiv Fonjinija. Vodio je sa 2:1 u setovima, zatim je u petom setu imao vođstvo od 5:2, na kraju je imao i tri meč lopte protiv očigledno povređenog Italijana, ali nije uspeo da trijumfuje.

Fonjini, koji je krajem petog seta zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede butnog mišića, poslednjih nekoliko gemova je više šetao nego što je trčao, ali je i takav uspeo da trijumfuje. Oba tenisera igrala su za svoje prvo Gren slem četvrtfinale, a u borbi za polufinale Fonjini će igrati protiv boljeg iz duela Đoković – Gaske.

Za razliku od duela na terenu ’Suzan Lenglan’, na ’Filip Šatrijeu’ nije bilo nikakve drame. Rodžer Feder zabeležio je deveti trijumf u desetom međusobnom duelu protiv Vavrinke.

U prva dva seta osvajač Rolan Garosa 2009. godine izuzetno lako je izlazio na kraj sa Vavrinkom, u trećem je imao brejk zaostatka, ali je uspeo da se vrati i trijumfuje posle tri seta. Švajcarac će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Ferer – Monfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: