Tipsarević ubedljivo do Federera

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo na Rolan garosu ubedljivom pobedom protiv Perea Ribe.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2011.

11:35

Default images

Srpski teniser je dobio Španca sa 3:0, po setovima 6:1, 6:3 i 6:0 posle 82 minuta igre.

Iako Španac Riba možda nije pravi reper, Tipsarević je pokazao da se nalazi u odličnoj formi, bio je veoma siguran i izuzetno ubedljivom igrom stigao je do treće runde gde ga čeka Rodžer Federer. Švajcarac je bio jednako ubedljiv protiv Francuza Maksima Tešeire (6:3, 6:0, 6:2).

Pored Tipsarevića, u sredu će od srpskih predstavnika u singlu na teren još Novak Đoković i Jelena Janković.

Srpski teniser odlično je počeo duel. U prvom setu je napravio setu četiri brejka, pretrpeo je jedan i rešio je taj deo igre u svoju korist sa ubedljivih 6:1.

U drugom setu Janko je nastavio sa odličnom igrom. Veoma dobro se kretao, služili su ga i forhend i bekhend, pa je u šestom gemu napravio novi brejk za vođstvo od 4:2. U sledećem gemu Španac je imao 0:30, ali je srpski teniser dobio naredna četiri poena. Riba je uspeo da dobije osmi gem i prebaci pritisak na Tipsarevića, ali mu to nije pomoglo pošto je Janko sigurnom igrom došao do vođstva od 2:0.

Dobivši prva dva seta, Janko je očigledno 'slomio' Španca, pa je u trećem setu imao znatno lakši posao. Napravio je tri brejka, dobio je set sa 6:0 i tako najavio sjajan duel sa Rodžerom Federerom u trećem kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: