“Princ” nesrećan u Rimu

Kapiten Rome Frančesko Toti (34), koji je celu karijeru proveo u rodnom gradu, prvi put je nagovesti da bi mogao da napusti “vučicu”.

Izvor: AK

Utorak, 11.01.2011.

22:12

Default images

“Princ Rima” nezadovoljan je odnosom trenera Klaudija Ranijerija prema njemu, a sve je kulminiralo u nedelju kada je igrao samo u nadoknadi vremena u porazu od Sampdorije (2:1).

“Mislimo o sadašnjosti, videćemo šta će biti. Bio sam uznemiren što igram samo poslednja četiri minuta”, rekao je Toti posle razgovora sa Ranijerijem i predsednicom kluba Roselom Sensi.

Toti, koji je sa Italijom bio prvak sveta 2006. godine, nije prvotimac ove sezone, a do sada je uvek isticao da će u Romi završiti karijeru.

“Razgovarali smo o onome što se dogodilo i o budućnosti. Tužan sam kad dođem u Trigoriju (trening centar), a srećan kada odem sa treninga”.

Ceo “večni grad” podržava svog kapitena i čeka rasplet, a trener Ranijeri ističe da ne može be Totija.

“Toti je ključna figura u mojim planovima. Ne mogu nigde drugo da ga zamislim osim u Romi”.

Toti je poslednji put ušao kao zamena u sudijskom vremenu pre čak 15 godina, 23. decembra 1995. godine na meču sa Juventusom koji je Roma dobila 2:0.

Tada je trener Rimljana bio Karo Macone.

“Toto je bio 19-godišnjak, dete. Vodili smo i meč je bio rešen. Izmena je bio način da se okonča utakmica ali i nagrada za Frančeska. Međutim, izmena u tom meču bila je potpuno drugačija od one protiv Sampdorije. Kao navijač bio sam šokiran. Razumeo bih da je Roma vodila 2:1, s obzirom na njegovu sposobnos da čuva loptu. Međutim, ne mogu ni da krivim Ranijerija. I ja sam bio trener i mogu da ga razumem. Nije lako biti trener, često se nađeš u situaciji da doneseš težak i nepopularan izbor”, rekao je Macone.

Toti je do sada je za Romu odigrao 592 utakmice i postigao 249 golova. On je sa klubom osvojio jednu titulu prvaka Italije (2000/2001) i šest nacionalnih kupova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: