Kada Roni ne želi rekord...

Jedan od najboljih igrača snukera današnjice Roni O' Saliven ostvario je deseti put maksimalnih 147 poena i pretekao Stivena Hendrija.

Izvor: Željko Èaèija

Nedelja, 26.09.2010.

00:07

Default images

Na prvenstvu u Glazgovu, Roni O' Saliven je po deseti put ostvario maksimum u frejmu na meču sa Markom Kingom. Maksimalan broj poena u jednoj partiji je 147 poena, što znači da se naizmenično ubacuju crvene i crna kugla. To samo po sebi nije nimalo lak zadatak, ali Roni ne bi bio jedinstven igrač, kada i u tim situacijama ne bi uradio nešto nepredviđeno.

Već posle 16 ubačenih poena, Roni je video mogućnost da ide na maksimum i tada je pitao glavnog sudiju kolika je nagrada za to. Trebalo je neko vreme da se ta informacija sazna, a Roni je neprestano gledao u sudiju, želeći da što pre bude obavešten.

Kada je sudija rekao da je nagrada 4000 funti, on je nastavio da igra u svom maniru, brzo i precizno. U momentu kada su na stolu ostale samo dve obojene kugle, ružičasta i crna, on je ubacio pretposlednju i krenuo da se rukuje sa Kingom, ne želeći da ubaci crnu, jer nije bio zadovoljan visinom nagrade. Naime, na pojedinim turnirima nagrada za to je 25 hilada funti.

Zavladao je muk, a onda ga je sudija pitao da li je moguće da to ne želi da uradi zbog publike. Tada je O' Saliven prišao stolu i završio partiju i tako postao jedini aktivni igrač sa ostvarenih deset maksimuma.



"Nisam želeo da ubacim crnu, jer su mi rekli da nema nagrade. Koja je poenta da napraviš 147, ako ćeš zaraditi samo 4000 funti? Ali, sudija mi je nabacio osećaj krivice, rekavši mi da to uradim za navijače", rekao je "Raketa" posle meča odigranog u utorak.

Roni O' Saliven je do sada u karijeri zaradio više od šest miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: