Kada Roni ne želi rekord...

Jedan od najboljih igrača snukera današnjice Roni O' Saliven ostvario je deseti put maksimalnih 147 poena i pretekao Stivena Hendrija.

Željko ČačijaIzvor: B92 Škotska
Podeli

Na prvenstvu u Glazgovu, Roni O' Saliven je po deseti put ostvario maksimum u frejmu na meču sa Markom Kingom. Maksimalan broj poena u jednoj partiji je 147 poena, što znači da se naizmenično ubacuju crvene i crna kugla. To samo po sebi nije nimalo lak zadatak, ali Roni ne bi bio jedinstven igrač, kada i u tim situacijama ne bi uradio nešto nepredviđeno.

Već posle 16 ubačenih poena, Roni je video mogućnost da ide na maksimum i tada je pitao glavnog sudiju kolika je nagrada za to. Trebalo je neko vreme da se ta informacija sazna, a Roni je neprestano gledao u sudiju, želeći da što pre bude obavešten.

Kada je sudija rekao da je nagrada 4000 funti, on je nastavio da igra u svom maniru, brzo i precizno. U momentu kada su na stolu ostale samo dve obojene kugle, ružičasta i crna, on je ubacio pretposlednju i krenuo da se rukuje sa Kingom, ne želeći da ubaci crnu, jer nije bio zadovoljan visinom nagrade. Naime, na pojedinim turnirima nagrada za to je 25 hilada funti.

Zavladao je muk, a onda ga je sudija pitao da li je moguće da to ne želi da uradi zbog publike. Tada je O' Saliven prišao stolu i završio partiju i tako postao jedini aktivni igrač sa ostvarenih deset maksimuma.

"Nisam želeo da ubacim crnu, jer su mi rekli da nema nagrade. Koja je poenta da napraviš 147, ako ćeš zaraditi samo 4000 funti? Ali, sudija mi je nabacio osećaj krivice, rekavši mi da to uradim za navijače", rekao je "Raketa" posle meča odigranog u utorak.

Roni O' Saliven je do sada u karijeri zaradio više od šest miliona funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu