Mamić namestio meč Dinamo - Hajduk?

Nemačka policija sumnja da je prošlogodišnji duel zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka u Kupu bio namešten, glavni optuženi je Zdravko Mamić.

Izvor: AK

Nedelja, 25.07.2010.

23:03

Default images

Prema izvorima "Sportskih novosti", sportski direktor Dinama, sudije i mafija lažirali su finale Kupa u kojem je 13. maja Dinamo pobed sa 3:0.

Navodi se da je za nameštanje meča znao i Fudbalski savez Hrvatske (HNS), da je sakrio materijale, a da je Zoran Mamić bio na ispitivanju u Nemačkoj.

U vezu sa slučajem dovodi se i Ante Šapina, uhapšen prošle godine u Nemačkoj zbog nameštanja utakmica, bio i u centru pažnje u aferi iz 2005, a koji je navodno u nekoj kladionici u Aziji samo na toj utakmici dobio 1.4 miliona evra. Navodno je on "vodio" operaciju.

Na pomenutom meču sudio je Bruno Marić, koji je u 29. minuti svirao jedanaesterac za Dinamo zbog povlačenja igrača posle kornera.. Pet minuta kasnije isključio je Juricu Buljata jer je udario Marija Mandžukića, a u 45. i Sinišu Linića zbog prekršaja na centru terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: