David Silva potpisao za Siti

Premijerligaš Mančester Siti saopštio je u sredu da je sa španskom Valensijom postigao dogovor o kupovini Davida Silve.

Izvor: MT

Sreda, 30.06.2010.

12:38

Default images

Engleski klub objavio je na svom sajtu da će reprezentativac Španije potpisati petogodišnji ugovor, ali finansijski detalji nisu saopšteni.

Silva će u Mančester doći odmah po završetku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Hvala upravi Valensije, igračima i navijačima. Uživao sam tamo u prethodnih šest sezona. Sada je pravi trenutak da pronadjem novi izazov i oduševljen sam što ću igrati u Premijer ligi. Želim da osvajam trofeje sa Mančester Sitijem", izjavio je Silva za sajt svog novog kluba.

Silva je dodao da sada želi da se skoncentriše na obaveze u reprezentaciji Španije, koja u četvrtfinalu Mundijala igra protiv Paragvaja.

Trener Mančester sitija Roberto Mančini rekao je da je Silva jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi.

"Srećan sam što Silva dolazi i verujem da će mnogo pomoći našoj ekipi. Istovremeno, ovim smo pokazali da klub ima velike ambicije i da želi da angažuje najbolje fudbalere na svetu. Silvi želim uspeh na Mundijalu i poručujem mu da ga čekamo", kazao je Mančini.

Silva je za Valensiju odigrao 155 utakmica, postigao 29 golova i zabeležio 45 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: