Vesnić i Lekić bez premca

Druga trka prvog vikenda šampionata Srbije na kružnim stazama na autodromu Zalužani pripala je Mikici Vesniću u ST i Vojislavu Lekiću u SP klasi.

Izvor:

Nedelja, 06.06.2010.

22:33

Default images

Vesnić i Lekić konkurenciji ni u jednom trenutnu nisu dozvolili da ih ugrozi u vođstvu u Banja Luci, gde je na zahtev vozača voženo ponovo deset, a ne 16 krugova.

Starost voznog parka, premor materijala i hronična besparica bili su više nego dovoljan razlog, da organizatori i direktor trke bez mnogo razmišljanja usvoje predlog.

Divizija pomenute klase standardno je privukla ogromnu pažnju poklonika sporta brzina na četiri točka. Jedini novitet u odnosu na subotu, dogodio se u SP klasi, jer su Milovanovići posle ozbiljnog sređivanja automobila tokom noći izborili mesta na pobedničkom postolju, Mirko drugo, a Nemanja treće.

Dejan Stojić je i na nedeljnoj trci potvrdio dominaciju u klasi 3, rutinski bez problema svih deset krugova, dok je Branko Ćopić uspeo da napreduje za jedno mesto u odnosu na subotu, a iz drugog plana do treče pozicije izbio je Miloš Milojević.
automagazin.rs
Da ne bude dosadno, a u isto vreme da sportska komisija ne sedi skrštenih ruku, potrudili su se kao po običaju takmičari klase hibrid, gde se vozi blago modifikovani Jugo 55. Svi su navikli na guranja u levoj lakat krivini pre cilja, gde se u vozić, gde praktično samo prvi koči, vozači naslažu jedni drugima na branike. Čelični živci, dobar start i veština izbegavanja kontakta, u oba navrata viđeni su kod Radoslava Vukosavljevića, koji je dvostrukom pobedom najavio je ozbiljnu kandidaturu za šampionsku titulu. Ostatku družine nije preostalo ništa drugo već da pišu prigovore na nesportsku vožnju i nadaju se brzom odgovoru nadležnih iz Saveza.

Mali N u drugom izdanju, samo neupućenima doneo je veliko iznenađenje. Ivan Mandić šampion sa relija, dokazao je da ume da vozi i na krugu. Saša Janković i Miloš Brkić u tom izdanju morali su da se zadovolje drugim, odnosno trećim mestom. Do odluke sportske komisije, svi rezultati u klasama gde su podneti prigovori su nezvanični.

Drugo izdanje kružnih trka zakazano za 19. i 20. jun na Zalužanima, zbog preklapanja termina sa 43. Srbija relijem, odloženo je za rezerveni termin u septembru.

Rezultati druge trke:
Klasa 1: Ivan Mandić, Saša Janković, Miloš Brkić
Klasa 2: Radoslav Vukoslavljević, Darko Božilović, Zvezdan Jovanović
Klasa 3: Dejan Stojić, Branko Ćopić, Miloš Milojević
Klasa 4: Vojislav Lekić, Mirko Milovanović, Nemanja Milovanović
Klasa 5: Pavle Komnenović, Dragan Simić
Klasa 6: Milovan Vesnić, Zoran Timotić, Zoran Kastratović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: