Partizan - Crvena zvezda (19.15h)

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se u subotu u okviru 12. kola Superlige Srbije.

Izvor: MT

Petak, 28.05.2010.

15:34

Default images

Partizan je prvi na tabeli sa samo jednim porazom, a u petom kolu "crno-beli" su kao gost pobedili velikog rivala sa uvedljivih 79:65.

Crvena zvezda sa druge strane se bori za mesto u plejofu, a trenutno je četvrta sa sedam pobeda, koliko ima i Radnički, a trijumfom više od FMP-a.

Trener Partizana Duško Vujošević i pored aktuelne situacije očekuje težak meč, posebno jer je Zvezda u seriji..

"Naravno da ima i težih utakmica nego sto je ova, posebno što smo igrali u Evroligi, ali utakmice sa Zvezdom uvek imaju posebnu čar, nose neku strast i život nam bez njih nebi bio ovako uzbidljiv".

"Crveno-beli" su loše počeli Superligu, ali su serijom pobeda došli na korak od plasmana u plejof.

"Bez obzira na aktuelnu situaciju, oni u svakoj utakmici daju maksimum. Oni što su ostali, ostali su pravi i bore, igraju do "betona" što se kaže".

Ove sezone Zvezda je samo jednom pobedila Partizan, a "crno-beli" su poslednji duel dobili sa skoro 15 poena razlike.

"Već izvesno vreme nivo tenzija na košarkaškim utakmicama sveden je na pristojan, sportski nivo. Sada sport dominira. Znam da će neko to da protumači u smislu da je Zvezda jača bile bi veće tenzije. Da je Zvezda jača bile bi veće samo sportske tenzije, a Zvezda je i ovako jaka. Za nas je ova utakmica uvek derbi".



"Mi smo rekli da ćemo sve utakmice do kraja odigrati sa najvećom mogućom energijom, bez obzira što broj utakmica prelazi neki nivo kada ih je lako igrati. Ova utakmica je posebnog profila, derbi, želimo da budemo na svom nivou. Svaka utakmica je važna oko plasmana u plejof, ne želimo da kalkulišemo, da se igramo sa bilo čim"
.

Vujošević se ponovo osvrnuo na navijače kojih je bilo protiv Hemofarma, ali ne i u Železniku.

"Neću previše da pričam o publici.  Protiv Hemofarma sam bio obradovan posetom, bila je dobra. Mislim da nam je takva publika pomogla da dobijemo utakmicu, prvo umor i sebe same, a onda i protivnika. Već u Železniku najglasniji je bio čuveni Zeka i to je pomalo apsurdno. Izgleda da se publika više umorila nego igrači. Razumem revolt onih koji nisu bili u Parizu, ali gde su ovi što su bili tamo. Bilo bi interesantno da je pokojni partizanovac Duško Radović živ i da to prokomentariše", završio je Vujošević.

Svoja očekivanja pred derbi izneo je i Aleks Marić.

"Kao i svaki derbi očekuje se teška utakmica. Mi tražimo prvo mesto, Zvezda što bolji plasman. Obe ekipe će biti maksimalno motivisane i pripremeljene. Sada pred plejof mora da se igra najbolje. Imamo veliku želju da osvojimo trofej".   

Trifunović: "Imamo motiva"

Košarkaši Crvene zvezde u ulaze posle četiri uzastopne pobede, ali ovog puta ulogu favorita prepuštaju "crno-belima".

Trener Aleksandar Trifunović smatra da njegovom timu neće nedostajati motiva, istakavši da se "crveno-beli" nalaze pod pritiskom borbe za plasman u plejof. Trener Zvezde je takođe podsetio da pored 'večitog' derbija, njegovu ekipu očekuju i još tri veoma teške utakmice u kojima će se boriti za učešće u plejofu, kao i NLB ligi sledeće sezone.

"Sve što se dešavalo u ovoj sezoni jasno pokazuje ko je favorit, jer rezultati Partizana moraju da se poštuju. Mnogi traže šansu u njihovom umoru, ali bih ja pre rekao da su oni stekli samopouzdanje i da time kompenzuju sve fizičke napore", rekao je trener "crveno-belih" Aleksandar Trifunović.

Prema njegovim rečima, motiva će u subotu biti na pretek.

"Za derbi nikada nije nedostajalo motiva. Mi smo najmlađi tim u ligi i borimo se sa velikim pritiskom, jer nam je cilj da se plasiramo u plej of. Sutra ne smemo da ponovimo greške iz prošlog derbija. U svakoj fazi igre moramo biti maksimalno koncentrisani, jer svaki pad može biti kažnjen. Iako nismo domaćini, pozivan navijače da budu sutra uz nas i na sportski način podrže ekipu", rekao je Trifunović.

Nemanja Nedović kaže da je derbi uvek važan, ali podseća da Zvezdu čekaju još dve veoma teške utakmice, protiv Radničkog i Hemofarma, koje mogu da budu odlučujuće za plasman u plej of i NLB ligu.

"Svi znamo šta znači derbi, ali moramo da imamo na umu da nas u narednih sedam dana cekaju tri veoma teške, odlučujuće utakmice. Sutra moramo biti fokusirani od prvog do poslednjeg minuta i ispuniti sve što se dogovorimo u svlačionici. Nadam se da ćemo takvim pristupom obradovati navijače", rekao je Nedović.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda na programu je u subotu od 19,10 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: