C. zvezda - Partizan, sreda, 18h

Košarkaši Crvene Zvezde i Partizana sastaju se u sredu u derbiju 5. kola Super lige Srbije, a treneri oba kluba slažu se da su gosti favoriti.

Izvor: AY

Utorak, 27.04.2010.

14:17

Default images

Trener Zvezde Aleksandar Trifunović izjavio je da je Partizan favorit u narednom meču, jer je osvojio trofej u NLB ligi, dok su crveno-beli imali dosta problema u toku sezone. Strateg Partizana Duško Vujošević izjavio je da njegova ekipa mora da zaboravi na osvajanje Jadranske lige i da se okrene duelu sa Zvezdom, koja će pokušati da iskoristi umor "crno-belih".

Trifunović je iskren pri oceni snaga dva tima, ali i kada su u pitanju očekivanja.

"Uvek kada je derbi u pitanju teško je odrediti favorita. Ovog puta nije tako. To je realnost, Partizan je favorit. Osvojio je trofej u NLB ligi i nalazi se pred 'fajnal forom' Evrolige", rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Partizanu će se suprotstaviti ekipa Crvene zvezde koja je cele sezone nastupala uz mnogo oscilacija.

"Snaga Partizana je u sistemu igre i sistemu kluba. Mi imamo svoje želje i motive. Igraćemo u drugačijem sastavu u odnosu na prošlu utakmicu i imačemo četiri igrača koja će prvi put učestvovati u ovakvom derbiju", rekao je Trifunović.

On je dodao da, "ipak, u derbiju ne pobeđuje uvek favorit".

"Mi ćemo probati da uđemo u utakmicu tako da želja ne sme da bude problem. Moraćemo da budemo na gornjoj granici naših mogućnosti", rekao je Trifunović.

Strateg "crveno-belih" smatra da Partizan neće ući bezvoljno u naredni meč, jer "trijumf u Zagrebu briše svaki umor".

"Zvezda se još nije pojačala. Naše najveće pojačanje su navijači. Voleo bih da hala bude puna, a svako treba sam da proceni da li treba da dodje ili ne", rekao je Trifunović.
kkpartizan.rs
Duško Vujošević smatra da Partizan ima kvalitet za trijumf, ali da prvo mora da "zaboravi" na dosadašnje uspehe u toku sezone, osvjanje Jadranske lige i ulazak u fajnal for Evrolige.

"Moramo što pre da zaboravimo na ono što se dešavalo u Zagrebu i izađemo iz neke vrste histerije zbog pobede. Zvezda je uvek opasna, a
mi moramo da nosimo breme favorita. Oni su nekoliko puta ove sezone pokazali da imaju kvalitet. Sve ekipe imaju motiv jer se bore za plasman u plej-of domaćeg takmičenja
", rekao je Vujošević.

Oba beogradska "večita" rivala u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila su po tri pobede i jedan poraz.

"Od meča sa Cibonom u Zagrebu do utakmice sa Zvezdom proći će samo tri dana. Mi smo istrošeni fizički i emotivno. Siguran sam da će Zvezda igrati na 'kartu' našeg umora. Moramo da se oporavimo i odigramo utakmicu sa maksimalnim intenzitetom", naveo je strateg Partizana.

Centar Partizana Aleksandar Marić rekao je da očekuje tešku utakmicu.

"Derbi će kao i svaki do sada biti veoma težak meč. Očekujem dobru utakmicu i da obe ekipe odigraju maksimalno spremno i motivisano", poručio je Marić.

Karte za meč između Crvene zvezde i Partizana mogu da se kupe na stadionu crveno-belih i na Malom Kalemegdanu, a koštaju od 400 do 800 dinara. Na blagajni "Pionira" neće biti karata, jer je derbi procenjen kao utakmica visokog rizika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: