Advokat napustio selekciju Belgije

Selektor reprezentacije Belgije Dik Advokat podneo je ostavku na tu funkciju, saopštio je Fudbalski savez te zemlje.

Izvor: LB

Četvrtak, 15.04.2010.

18:04

Default images

U saopštenju se navodi da je FS Belgije iznenađen tom odlukom, pošto je Advokat nedavno potpisao ugovor i trebalo je da vodi reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. "Advokat više nije selektor našeg nacionalnog tima. Fudbalski savez je zatečen njegovom odlukom i uzdržaće se od komentara dok ne budu razmotreni svi aspekti tog čina", navodi se u saopštenju.

Ruski mediji su prethodnih dana spekulisali da će Advokat preuzeti mesto selektora te zemlje, umesto Gusa Hidinka.

Advokat je reprezentaciju Belgije preuzeo 1. oktobra prošle godine, nakon što je Franki Verkauteren podneo ostavku zog neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo sveta. U decembru 2009. dobio je saglasnost Fudbalske federacije Belgije da do juna ove godine radi i kao trener holandskog prvoligaša AZ Alkmara.

Advokat je u dosadašnjoj karijeri vodio reprezentacije Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Holandije, kao i holandske klubove Harlem, Dordreht, PSV Ajndhoven i AZ Alkmar, škotski Glazgov Rendžers, nemačku Borusiju Menhengladbah, kao i ruski Zenit iz Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: