Leb na vrhu posle drugog dana

Šestostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb nalazi se u vođstvu posle drugog dana Relija Jordana, trećeg takmičenja ove sezone.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 02.04.2010.

14:53

Default images

Vozač Sitroena pred poslednji dan relija, tokom kojeg će biti voženo osam specijalnih ispita, ima prednost od skoro 25 sekundi u odnosu na sunarodnika Sebastijana Ožijea iz Francuske. Vodeći posle prvog dana Jari-Mati Latvala u Fordu je izgubio dve pozicije u odnosu na četvrtak i sada zauzima treće mesto, sa skoro 28 sekundi zaostatka u odnosu na Leba.

Leb je drugi dan takmičenja započeo kao treći, sa 30 sekundi zaostatka u odnosu na Latvalu. Francuz je vrlo brzo nadoknadio to vreme pošto je Finac izgubio mnogo jer je na svim specijalima startovao prvi, ali će upravo on biti u takvoj situaciji u subotu.

Od šest specijalnih ispita voženih u petak Leb je bio najbrži na četiri, dok je na preostala dva pobedio Peter Solberg u privatnom Sitroenu. Latvala nijednom nije uspeo da im pripreti u borbi za trijumf na ispitima upravo zbog poteškoća na putu, a to je iskoristio i Ožije, vozač Sitroenovog junior tima, koji ga je pretekao za drugo mesto. Ipak, to će vozaču Forda u subotu ići na ruku jer će startovati kao treći i imaće lakši put pred sobom.

Iza Leba, Ožijea i Latvale posle 13 kompletiranih etapa nalazi se Solberg, a potom slede drugi vozač Sitroena Dani Sordo, Metju Vilson u Stobart Fordu, vozač Mančiz Forda Federiko Viljagra i Kimi Raikonen u Sitroenu.

Drugi dan Relija Jordana obeležio je i udes prošlogodišnjeg vicešampiona Mika Hirvonena, ali je on uspeo da se vrati takmičenju.

Treći reli ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata (WRC) završava se u subotu za kada je zakazano osam specijalnih ispita.

Rezultati posle drugog dana Relija Jordana:
1. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen 2:41:06.7
2. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 0:24.6
3. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 0:27.7
4. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:43.2
5. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:48.8
6. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 5:05.7
7. Federiko Viljagra (Argentina) Mančiz Ford + 6:51.0
8. Kimi Raikonen (Finska) Sitroen junior tim + 8:09.0
9. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 10:04.0
10. Ćavi Pons (Španija) Nupel global rejsing + 10:17.7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: