55 klubova se prijavilo za licence

Svetski dan šale, 1. april, bio je poslednji rok da klubovi Sportskog auto karting saveza Srbije, uplate članarinu u iznosu od 20.000 dinara za aktuelnu sezonu.

Izvor:

Četvrtak, 01.04.2010.

18:10

Default images

Od prošlogodišnji 67 klubova, njih 53 se ’uhvatilo u kolo’, ali treba naglasiti da su se do pomenutog roka prijavila dva novoosnovana kluba, čiji je ’upis’ koštao 40.000, tako da je krajnji broj timova došao do 55.

Trenutno odustajanje, ili nezainteresovanost, 14 klubova, od daljeg toka učestvovanja u aktivnostima SAKSS, znatiželjnicima može govoriti puno toga, ali i gotovo ništa u isto vreme. Činjenica je, da mogućnost uplate članarine postoji i dalje, samo što se u tom slučaju ulaznica plaća dvostruko.

Prelazni rok takmičara iz tima u tim, istekao je pre neki dan. Ni po tom pitanju, nije se dogodilo ništa spektakularno, svi koji su bili draftovani, na vreme su odradili ispisnice, odnosno upise u novi klub.

Takmičarske licence ove godine vrede 4.000 dinara, a do sada je samo 12 vozača uredno platilo i došlo u posed dozvole za trkanje. Interesantno je napomenuti da su u pitanju vozača dva kluba, osam iz XM rejisng tima i četiri iz Gina sporta. Ostatak družine, po starom dobrom običaju, čeka poslednji trenutak, da grozničavo traži da mi se izda licenca.

Na vanrednom Upravnom odboru Saveza, koji održava zatvorene izborne Skupštine, odlučeno je da takmičari klase 1 ili mali N, ove godine vozi barum brilijants druge generacije pneumatike, a za hibrd je usvojeno da minimalna težina vozača sa jugićem iznosi 830 kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: