PL: Vukovi 'izgrizli' Čekićare

U prvom u nizu zaostalih mečeva Premijer Lige, Volvsi su u gostima lako savladali Vest hem 3:1.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

23:25

Default images

Golove za goste postigli su Dojl u 28, Zubar u 58. i Džarvis u 61. minutu, dok je utešni pogodak za domaćine dao Franko u sudijskoj nadoknadi. U sredu se igraju još četiri zaostala meča. Sanderlend ide na megdan Aston Vili, koja je za vikend remizirala upravo protiv Volvsa (2:2), Mančester Siti dočekuje Everton, Čelsi gostuje Portsmutu, dok će Blekburn ugostiti Birmingem.

Vulverhempton je tako uspeo da se izvuče iz zone ispadanja, tako da se sada nalaze na 15. poziciji sa 31 bodom iz isto toliko mečeva

Gosti su u vođstvo došli preko odličnog šuta Dojla u 28. minutu, koji je prethodno iskoristio grešku Tomkinsa u odbrani. U 35. minutu Kovač pravi faul nad Džounsom u šesnaestercu, ali sudija nije svirao penal.

Nastavlja se pritisak gostiju, koji su u potpunosti zasenili domaćine, a prednost je udvostručio Zubar u 58. minutu posle asistencije Džounsa. Šah-mat domaćinima naneo je samo tri minuta kasnije posle odličnog napada. Utešni gol za Vest Hem postigao je Franko, koji je u 92. minutu uspeo da prevari Hanemana za konačnih 3:1.
Aston Vila, koja se šokantno borila za bod protiv Volvsa proteklog vikenda, u sredu će ugostiti Sanderlend, koji se sa 34 boda nalazi na 13. mestu Premijer lige. Mančester Siti, koji je u nedelju u gostima pobedio Fulam 2:1, dočekaće Everton, koji se grčevito bori da uđe u Evropu sledeće sezone. Izabranici Roberta Mančinija se sa 53 bodova iz 29 mečava stabilno održavaju na petom mestu i pretenduju da se nađu na 4. poziciji posle srede.

Čelsi, koji je zbog kiksa u meču protiv Blekburna (1:1) izgubio korak sa Mančester Junajtedom i Arsenalom u trci za titulu, ide u goste unesrećenom Portsmutu, kome su sve šanse da opstane u najelitnijem engleskom takmičenju nestale pošto im je zbog dugova oduzeto devet bodova.

U susretu timova sa sredine tabele, Blekburn će dočekati Birmingem, koji je za vikend poražen od Sanderlenda 3:1.

Sreda:

Aston Vila - Sanderlend
Mančester Siti - Everton
Portsmut - Čelsi
Blekburn - Birmingem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: