Lejzel Džons pliva u Londonu

Australijanka Lejzel Džons postaće 2012. godine u Londonu prva australijska plivačica koja će četiri puta učestvovati na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

13:05

Default images

Višestruka olimpijska šampionka, jedna od najboljih plivačica prsnim stilom svih vremena, je posle Igara u Pekingu 2008. godine razmišljala o povlačenju. Ipak, posle godinu dana pauze 24-godišnja Australijanka se vratila u bazen i počela sa pripremena za svoje četvrte Olimpijske igre.

Donela sam odluku da nastavim i počela sam sa pripremama. Zašto da ne? Mogu da dokažem svoju trajnost u sportu. Mogu da budem prva australijska plivačica koja je četiri puta učestvovala na Igrama i to bi bilo veliko dostignuće. Još uvek sam potpuno psihički spremna za sve, fokusirana sam i još uvek uživam u plivanju“, rekla je Džonsova.

Džonsova je osvojila tri zlatne medalje, a osam ukupno, na svoja tri učešća na Igrama, a uz to se sedam puta okitila titulom svetske šampionke.

Uprkos tome što je propustila prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Rimu Australijanka je uverena da može da nadmaši svoje rivalke.

Sebe smatram najbržom i volela bih da se takmičim sa devojkama koje su u međuvremenu izborile plasman u sam vrh“, istakla je Džonsova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: