Velike mere obezbeđenja u Vankuveru

Iako je mala verovatnoća da će se naredne ZOI u Vankuveru naći u centru napada terorista organizatori su potrošili više para na obezbeđenje nego na objekte.

Izvor: B92, Reuters

Subota, 06.02.2010.

14:26

Default images

Pre ulaska na borilišta svi gledaoci će morati da prođu obezbeđenje i rengene koji su urađeni kao na aerodromima. Ronioci će nadgledati luku, dok će hiljade policajaca obezbeđivati Igre, koje predstavljaju najskuplju bezbedonosnu operaciju u istoriji Kanade.

Neki kritičari se, ipak, pitaju da li su takve mere obezbeđenja zbog međunarodnih terorista potrebne, kao i da mogu da izazovu lokalne proteste, upravo zbog tolike potrošnje novca na Olimpijske igre.

Vlada Kanade je za potrebe obezbeđenja Igara izdvojila oko 515 miliona evra, dok je za izgradnju objekata i obnovu borilišta potrošila 330 miliona. Budžet Organizacionog komiteta Vankuvera, u koji nije uključeno obezbeđenje, iznosi oko 1,2 milijardu evra.

Zimske Olimpijske igre u Vankuveru na programu su od 12. i 28. februara, a za nekoliko dana na našem sajtu će početi sa radom i specijal posvećen njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: