EK: Prva pobeda Hemofarma

Košarkaši Hemofarma pobedili su francuski Le Man 88:76 (28:21, 23:16, 14:15, 23:24) i tako tek u četvrtom kolu Evrokupa zabeležili prvi trijumf u Grupi B.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

19:41

Default images

Hemofarm je kao i na prethodnim mečevima sjajno igrao u prvih 20 minuta kada je stekao 14 poena prednosti (51:37), a u nastavku je i pored povećanja vođstva na 20+, u poslednjih nekoliko minuta ugrozio pobedu dozvolivši rivalu da smanji zaostatak na osam poena. Najefikasniji kod 'Farmaceuta' bio je Krstović sa 16 poena, dok je Stivenson imao 13 uz sedam skokova.

Još tri igrača iz Vršca su imala deset ili više poena, Jagodnik 15, Pavković 13 i šest asistencija, te Marjanović deset i šest skokova. Najbolji u timu Le Mana bili su Spenser sa 27 i Slejers sa 19 poena.

Gosti su bolje počeli utakmicu i u prva četiri minuta konstantno su bili u prednosti. Sredinom prve četvrtine razigrali su se Bojan Krstović i Džerod Stivenson, pa je domaćin na prvi odmor otišao sa sedam poena prednosti (28:21). Amerikanac je nastavio sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini, a Hemofarm je u 12. minutu, prvi put na utakmici došao do dvocifrenog vođstva (33:22). Do kraja poluvremena Hemofarm je dobrom igrom u odbrani sačuvao, pa i povećao prednost (51:37).

Grupi raspoloženih igrača u vršačkoj ekipi u trećoj četvrtini pridružili su se i Goran Jagodnik i Boban Marjanović, što je domaćinu na isteku 30. minuta donelo vođstvo od 65:49. Francuski tim je tri minuta pre kraja utakmice, posle dužeg vremena, došao do jednocifrenog zaostatka (68:76), ali je Hemofarm mirno priveo meč kraju i upisao pobedu.

Hemofarm je ovom pobedom zadržao šanse za plasman u narednu rundu izjednačivši se sa Le Manom koji takođe ima pobedu i tri poraza ali i slabiji međusobni skor jer je u prvom meču pobedio sa 92:90.

U drugom meču četvrtog kola grupe B sastaju se Valensija i Trijumf. Španci su ostvarili sve tri pobede, dok Rusi imaju jedan poraz u dosadašnjem delu takmičenja.

Hemofarm u sledećem, petom kolu gostuje Valensiji 5. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: